Gemeente Driebergen

Ondertekening intentieovereenkomst Lange Dreef

Op dinsdag 10 mei 2005 om 11.30 uur vindt op het gemeentekantoor te Driebergen-Rijsenburg de ondertekening plaats van de intentieovereenkomst tussen de gemeente en de woningcorporatie Heuvelrug Wonen en wordt een start gegeven aan het instellen van een groot aantal onderzoeken voor zowel de realiseringskansen voor het woningbouwprogramma aan de Lange Dreef als de bouw van een aantal appartementen aan de kopgevels van de bestaande appartementen aan de Lange Dreef.

De gemeente wil op de locatie Lange Dreef een woningbouwlocatie ontwikkelen van maximaal 250 woningen. Door de gemeenteraad is als eis gesteld, dat circa 25% van dit aantal woningen bestemd moet worden voor de sociale huur. Dit is een zware opgave, zeker gezien de hoge grondkosten die tegenwoordig betaald moeten worden om woningbouwprogrammas voor dit doel te kunnen realiseren.

Heuvelrug Wonen is bereid om onder voorwaarden de invulling van het sociale deel van het woningbouwprogramma voor haar rekening te nemen. De ontwikkeling van een dergelijk woningbouwprogramma brengt risicos met zich mee. Onderzocht moet worden of de gemeente en de woningcorporatie in staat zijn om deze woningbouwlocatie gezamenlijk te kunnen ontwikkelen en - om de risicos te spreiden - welke andere partijen eventueel in de ontwikkeling betrokken kunnen worden.

De woningcorporatie wil dit jaar starten met de renovatie van de appartementen aan de Lange Dreef. Ook dit brengt hoge kosten met zich mee en een deel daarvan zou betaald kunnen worden uit de opbrengsten van de bouw van een aantal nieuwe appartementen aan de kopgevels van de bestaande bebouwing langs de Lange Dreef. Voor de realisering van dit plan ontbreekt echter de nodige ruimte. Door uitwisseling van gronden is het mogelijk om de benodigde ruimte te creëren en daar is samenwerking voor nodig.

Kortom de gemeente heeft belang bij de sociale invulling van het te realiseren woningbouwprogramma op de locatie Lange Dreef, een goede kwalitatieve afronding van dit deel van de Wildbaan en de realisering van een inbreidingslocatie en de belangen van de woningcorporatie lopen hier parallel mee. Een gezamenlijk belang, visie en doelstelling vormen voldoende redenen om te onderzoeken of er een basis kan worden gevonden om deze projecten te combineren en gezamenlijk uit te werken.
---

Gemeente Driebergen-Rijsenburg