Gemeente Oostzaan

24 mei 2005

-Kaart ter herinnering aan de Kerkbuurtschool
-Informatie gemeentelijke belastingen

-Oostzaan helpt mensen met een laag inkomen
-Kleding en luiercontainers 24 uur per dag bereikbaar
-Bereikbaarheid Medisch Centrum De Kolk

-Collectevergunning

---

Kaart ter herinnering aan de Kerkbuurtschool
Deze week is gestart met de sloop van de Kerkbuurtschool. Ter herinnering aan de school heeft de gemeente een kaart laten drukken die vanaf volgende week voor alle geĂŻnteresseerden gratis is af te halen. U kunt de kaart, tijdens de openingstijden, verkrijgen bij de Oudheidkamer (Leliestraat 1) de Bibliotheek (Zuideinde 101) en bij de balie van het Gemeentehuis (Kerkbuurt 14).
De afbeelding op de kaart is afkomstig uit het archief van Stichting Oudheidkamer Oostzaan en door de stichting voor dit doel beschikbaar gesteld.


---

Informatie gemeentelijke belastingen
Deze week worden de aanslagen voor de Afvalstoffenheffing 1e kwartaal 2005 bezorgd. Een eventuele specificatienota ontvangt u mogelijk apart van de aanslag. Als u geen aanslag en/of specificatienota heeft ontvangen, meldt u dit dan, want ook als u geen aanslag heeft ontvangen, bent u toch verplicht te betalen. Voor inlichtingen over de aanslag of het opvragen van een kopie, kunt u op werkdagen tussen 8.45 en 12.00 uur terecht op het gemeentehuis of via telefoonnummer 075 - 684 77 77.


---

Oostzaan helpt mensen met een laag inkomen
In het gemeentehuis is een folder verkrijgbaar waarin de voorzieningen staan die de overheid heeft getroffen voor mensen met een uitkering of een laag inkomen. Oostzaners kunnen een beroep doen op speciale regelingen:

* een bijdrage voor schoolgaande kinderen,
* een bijdrage in de kosten van club of vereniging,
* de aanvullende collectieve verzekering.

Mensen met een inkomen tot 115 % van het sociaal minimum komen in aanmerking voor deze voorzieningen. In een brochure staan nog meer voorzieningen genoemd die Oostzaan samen met Zaanstad beschikbaar stelt.
Op het gemeentehuis in Oostzaan of bij de sector sociale zaken in het stadskantoor in Zaanstad is een aanvraagformulier en een folder met toelichting verkrijgbaar. Voor informatie: 0900 2352352 of 075 - 684 7777.


---

Kleding en luiercontainers 24 uur per dag bereikbaar De kledingbakken zijn onlangs naast de toegang van de gemeentewerf geplaatst. Hierbij zijn, bij wijze van proef, ook de luierbakken geplaatst. Deze zijn dan ook altijd bereikbaar.


---

Bereikbaarheid Medisch Centrum De Kolk
In aansluiting op de verbouwing van Medisch Centrum de Kolk leggen we voor de ingang van de Kolk een extra gehandicaptenparkeerplaats aan. Tijdens deze werkzaamheden is de hoofdingang niet bereikbaar. De Kolk is dan via de achterzijde (over het Zuideinde 78A - 78F) te bereiken voor verkeer. Dit betekent dat de parkeerplaats achter De Kolk ook alleen via deze zijde te bereiken is. De werkzaamheden starten op 30 mei a.s. en duren ongeveer 4 dagen. Na de werkzaamheden is De Kolk weer alleen via de voorzijde te bereiken.
Voor inlichtingen kunt u terecht bij de heren Van Dissel (6487731) of De Wilde (6847735).

Terug naar boven

---

Collectevergunning
Van 29 mei t/m 4 juni collecteert het Prins Bernhard Cultuur Fonds / Anjeractie

Terug naar boven