Politie Gelderland-Zuid

Politieteam Oud-West houdt grote verkeersveiligheidscontrole

Nijmegen 24-05-2005 - (08)

Politieteam Oud-West heeft maandag in het kader van het vergroten van de verkeersveiligheid een grote controleactie gehouden op de Weurtseweg en Industrieweg in Nijmegen. De controle werd gehouden tussen 15.15 en 21.00 uur, tot 17.30 uur op de Weurtseweg en vervolgens op de Industrieweg. In totaal werden 250 bestuurders bekeurd. Aan de actie werkten 20 politieagenten mee.

Tijdens deze algemene verkeerscontrole werden 55 automobilisten staande gehouden en bekeurd omdat zij geen gordel droegen. In totaal 31 bestuurders konden geen rijbewijs tonen en 8 automobilisten kregen een bon voor niet handsfree bellen. Ook werd scherp op rijgedrag gelet. Drie bestuurders reden door rood, twee over de busbaan, één negeerde een gesloten verklaring, één reed over de doorgetrokken streep en een bestuurder haalde voor de ogen van de agenten rechts in.

Bij 160 automobilisten is een blaastest afgenomen. Niemand van de gecontroleerden reed onder invloed.

Niet alleen automobilisten, maar ook overige weggebruikers werden gecontroleerd. In totaal 9 bromfietsbestuurders kregen een bekeuring voor het opvoeren van de maximaal toegestane constructiesnelheid. De bromfietsen werden hiertoe gecontroleerd op de vermogentestbank. Diverse bromfietsbestuurders zijn bekeurd voor onder meer rijden zonder valhelm, onverzekerd rijden of rijden zonder bromfietscertificaat. Eén bromfiets in meegenomen voor nader technisch onderzoek.

Overige verbalen zijn uitgereikt voor: rijden met verlopen apk, verlopen rijbewijs, folie op de ramen, voeren van foutieve verlichting, kenteken aanhanger anders dan van trekkend voertuig, onverzekerd rijden en technische mankementen zoals een lekke uitlaat, niet goed gekoppelde hulpkoppeling en niet goed functionerende losbreekreminrichting van aanhangwagen.

Op beide controlelocaties is met behulp van een radarauto ook op snelheid gecontroleerd: 110 bestuurders werden geflitst.

Eén bestuurder is aangehouden voor belediging en het opgeven van een valse naam.