Gemeente Appingedam

24-5-2005 VOORDRACHT KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN(tot uiterlijk 1 september 2005)

In het najaar kunnen door de burgemeester voorstellen worden gedaan aan de Com-missaris der Koningin over inwoners van de gemeente Appingedam die bij de Alge-mene Decoratieverlening eind april 2006 in aanmerking zouden kunnen komen voor toekenning van een Koninklijke Onderscheiding.

Inwoners van Appingedam, waarvan men vindt dat ze in aanmerking kunnen worden gebracht voor toekenning van een Koninklijke Onderscheiding
-bijvoorbeeld vanwe-ge bijzondere prestaties of verdiensten voor de gemeenschap- kunnen bij de bur-gemeester worden aanbevolen. Als gevolg van het in 1996 ingevoerde nieuwe deco-ratiestelsel, is het met name de bedoeling meer aandacht te geven aan vrouwen en personen afkomstig uit minderheidsgroeperingen.

Om de voorstellen tijdig bij de Commissaris der Koningin in te kunnen dienen, is het noodzakelijk dat deze uiterlijk 1 september 2005 bij de burgemeester worden ingediend.

Overigens is het indienen van voorstellen niet alleen beperkt tot de algemene gelegenheid van Koninginnedag. Ook kunnen tussentijds voorstellen worden inge-diend. Dat dient dan wel uiterlijk zes maanden vóór de desbetreffende gelegen-heid plaats te vinden.

Voor nadere informatie over de mogelijkheden tot voordracht voor een Koninklijke Onderscheiding, kunt u contact opnemen met mevrouw C.I.A. Hoeben van de sector Welzijn en Burgerij, telefoon: 0596-691128.