Ingezonden persbericht


Persbericht ­ 24 mei 2005

Nederlands beste Counter-Strike dames clan Amrita ontvangt wildcard voor Electronic Sports World Cup 2005

Utrecht, 24 mei 2005 ­ Amrita, de Counter-Strike (CS) dames clan van de gamesite GameVillage, is toegelaten tot de finale van de Electronic Sports World Cup (ESWC) 2005. Deze wordt gehouden van 6 tot 10 juli in Parijs.

De clan ontving de wildcard naar aanleiding van de prestaties in het afgelopen jaar. De organisatie meende naar aanleiding hiervan dat Amrita kon worden gezien als de beste Counter-Strike dames clan van Nederland en nodigde Amrita uit voor de finale in Parijs. Van 6 tot 10 juli 2005 zullen de vijf dames het opnemen tegen de beste 24 Counter-Strike dames clans uit de hele wereld. In totaal wordt er 30.000 US dollar prijzengeld weggegeven, waarvan 10.000 US dollar naar de beste CS dames clan gaat.

Lineup van Amrita:

- Witchy

- Stitchi

- LuNa

- Blackwidow

- Pinkie

Op GameVillage zal te volgen zijn hoe de dames zich voorbereiden op de finale. Van 6 tot 10 juli zal er op de website ook een dagelijks verslag van de finale te lezen zijn. Ook diverse magazines zullen aandacht besteden aan Amrita.

Over GameVillage
GameVillage is een informatieve en interactieve website over PC en video spellen. De site is onderverdeeld in drie rubrieken die elk een aparte doelgroep aanspreken. GameVillage Family richt zich op een zeer breed publiek van elke leeftijd dat normaal niet op de gangbare gamesites komt. De informatie over spellen is dan ook voor iedereen te begrijpen en wordt speciaal voor dit publiek zonder enig gamersjargon geschreven. In GameVillage Kidsgames wordt informatie gegeven over (educatieve) spellen voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar. De informatie is bedoeld voor ouders met kinderen in deze leeftijd. Ouders vinden hierin onder andere terug voor welke leeftijden een spel geschikt is, of er geweld in zit en of het spel makkelijk op de computer te installeren is. In de derde rubriek, GameVillage Elitegamer, wordt de core gamer aangesproken met dagelijks gamenieuws, uitgebreide reviews, diepte interviews met de gaming industrie, columns van core gamers en andere a rtikelen die de fanatieke gamer aanspreken. GameVillage is met 370.000 unieke bezoekers per maand één van de grootste Nederlandstalige websites over PC en video spellen.

===========================================
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht