Politie Amsterdam-Amstelland

Meisje (14) zwaargewond na aanrijding met bus
24-5-2005. Maandagmiddag raakte op de Noorddammerweg een 14-jarig meisje uit Amstelveen zwaargewond bij een aanrijding met een bus. Het slachtoffer is door personeel van de traumaheli behandeld, waarna zij naar een ziekenhuis werd vervoerd. Daar is zij in zorgwekkende toestand opgenomen op de afdeling intensieve zorg.

Rond vijf uur reed de jonge Amstelveense met haar fiets over het fietspad van de Noorddammerweg in Amstelveen. Ter hoogte van de fietsoversteekplaats bij het Westwijkplein stak het slachtoffer de busbaan over. Daarbij werd zij geschept door een passerende bus. De ongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval.

---

Autokraker gearresteerd

24-5-2005. Dinsdagmorgen rond halfvijf arresteerde de politie een 23-jarige man omdat hij een vijftal auto's had opengebroken op de Veemkade. Een passerende taxichauffeur zag de man met een baksteen een ruit van een buitenlandse auto inslaan. Hij waarschuwde de politie die de man in de auto aantrof. In de naaste omgeving stuitten de agenten op nog vier auto's, waarvan een ruit was ingeslagen. In de kleding van de autokraker werden goederen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn uit de opengebroken vervoermiddelen. De man is ingesloten. Hotel overvallen

24-5-2005. Vannacht werd een medewerker van een hotel aan de Voorburgstraat overvallen. De man raakte lichtgewond aan een arm toen hij met een vuurwapen werd geslagen. De daders verdwenen met een onbekend geldbedrag.

Rond één uur kwamen drie mannen het hotel binnen. Plotseling trok één van hen een vuurwapen, bedreigde de baliemedewerker en eiste geld. Het slachtoffer werd gedwongen de kassa te openen, waarop één van de overvallers een greep in de lade deed en geld weggriste. Hierop gingen de rovers er vandoor. Sindsdien ontbreekt van hen ieder spoor. De recherche onderzoekt de zaak.

---

Rijbewijs wegpiraat ingevorderd
24-5-2005. Maandagmiddag rond twee uur werd op de Nieuwe Leeuwarderweg het rijbewijs van een 39-jarige Amsterdammer ingevorderd. De man scheurde met een snelheid van ruim 140 kilometer per uur langs wegwerkzaamheden. Op de Nieuwe Leeuwarderweg geldt tijdelijk een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

De coureur werd gesnapt door agenten die ter plaatse een snelheidscontrole hielden. Hij kreeg een proces-verbaal en kon direct zijn rijbewijs inleveren.