Ingezonden persbericht


Websense Master Database groeit tot 10 miljoen gecategoriseerde websites

Hillegom, 24 mei 2005 - De Master Database van Websense, leverancier van employee internet management-oplossingen, bevat inmiddels ruim tien miljoen gecategoriseerde websites. De Master Database biedt, in combinatie met webfiltering- en beveiligingssoftware van Websense, geavanceerde filtermogelijkheden tegen o.a. schadelijke code, keyloggers en virussen. Hierdoor kunnen medewerkers optimaal gebruikmaken van internet en het bedrijfsnetwerk, terwijl computers en netwerken altijd beveiligd zijn tegen de nieuwste webgebaseerde bedreigingen.

De Websense Master Database is de meest accurate en relevante database met websites en bevat meer dan 90 categorieën, zoals sport, reizen, winkelen gokken en adult. Organisaties kunnen deze database inzetten om beleid voor internetgebruik van medewerkers op te zetten. Sinds december 2004 zijn de categorieën met sites die schadelijke code, spyware, keylogging of phishing bevatten sterk gegroeid. Voorbeelden van groeicategorieën zijn:
o Games groeide met 800% van 13.500 eind 2000 tot meer dan 115.000; o het aantal entertainment-sites steeg van 138.600 tot 569.700; o MP3-categorie groeide van 1.100 tot 14.150;
o gok-sites kenden een zesvoudige toename tot 11.100; o Sites met shopmogelijkheden groeiden van 70.000 tot 445.000;

De database blijft actueel door de voortdurende verwijdering van 'dode' websitelinks en de dagelijkse updates. Tot op heden verwijderde Websense 3,1 miljoen dode links. Dit is vooral van belang voor internetcategorieën die een beveiligingsrisico vormen, zoals phishing- of frauduleuze websites die vaak maar een paar dagen online zijn. De WebCatcher-technologie zorgt ervoor dat nieuwe of onbekende sites die medewerkers bezoeken, direct voor classificatie naar Websense gestuurd worden. Websense distribueert deze nieuwe, gecategoriseerde sites via dagelijkse downloads naar klanten.

Voor meer informatie over Websense of een 30-dagen-evaluatieversie: www.websense.com. De meest actuele updates tegen nieuwe bedreigingen zijn gratis te downloaden via www.websensesecuritylabs.com

###

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert employee internet management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals instant messaging, peer-to-peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 24.000 klanten met in totaal 17,9 miljoen werkplekken.