Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Naar minder regels

Inspraak Algemene subsidieregeling van provincie Noord-Brabant van start

Het ontwerp van de provinciale algemene subsideverordening van de provincie Noord-Brabant ligt in juni 2005 voor inspraak ter visie. Eenvoudige, heldere en begrijpelijke regels. Dat beogen Gedeputeerde Staten met deze regeling. De verordening komt in de plaats van 21 subsidieverordeningen die nu geldend zijn. Daarnaast zal het aantal beleidsregels voor subsidies met ongeveer de helft verminderen. Het huidige aantal is nu 56.

Verantwoordelijk gedeputeerde voor deregulering, drs. Peter van Vugt: "De algemene subsidieverordening zal praktisch hanteerbaar zijn voor burgers, instellingen en onszelf. De regeling is niet tijdrovender dan strikt noodzakelijk en beperkt het aantal administratieve handelingen tot een minimum. Om het burgers en instellingen nog gemakkelijker te maken realiseren we in 2005 de eerste fase van een digitaal subsidieloket, zodat men één aanspreekpunt heeft als het gaat om het aanvragen van subsidies".

Het huidige provinciale bestuursakkoord staat voor een belangrijk deel in het teken van ontbureaucratisering: minder regels, kortere en snellere procedures en efficiënt en effectief werken. Het invoeren van één subsidieverordening geeft uitvoering aan de beoogde deregulering.
De algemene subsidieverordening is een raamwerk waarin globaal staat aangegeven welke activiteiten voor subsidie in aanmerking komen. Deze subsidieverordening wordt door Gedeputeerde Staten uitgewerkt en wordt nagegaan welke beleidsregels kunnen worden geschrapt dan wel kunnen worden gebundeld.