Rechtbank 's-Hertogenbosch


Man mag spullen overleden kinderen uit woning Berghem halen

De voorzieningenrechter van rechtbank âs-Hertogenbosch heeft geoordeeld dat een man uit Berghem de spullen van zijn overleden drie kinderen uit de woning van zijn ex-vrouw mag halen om ze te begraven. De man vroeg in kort geding de familie van wijlen zijn ex-vrouw om afgifte van de spullen.

De oorspronkelijke aanleiding van het geschil is een familiedrama in mei vorig jaar, waarbij de vrouw eerst de kinderen van haar en de man om het leven heeft gebracht en zich vervolgens zelf van het leven heeft beroofd. Kort daarvoor waren de man en de vrouw van elkaar gescheiden en zijn er geschillen ontstaan over de verdeling van de huwelijksgemeenschap. In dat kader was de woning van de man en de vrouw met toestemming van de kantonrechter verzegeld, waardoor niemand de woning kon betreden.

In de woning bevinden zich echter ook de spullen van de kinderen, die de man wil hebben omdat ze voor hem van belang zijn in verband met de rouwverwerking. Bovendien wil de man enkele van de spullen meebegraven met de as van de kinderen.

Tijdens de zitting werden de man en de vader van wijlen de vrouw het in eerste instantie eens over welke spullen van de kinderen door de man mochten worden meegenomen. Aangezien partijen vervolgens geen overeenstemming konden bereiken over wie de proceskosten diende te betalen, kwam het niet tot een definitieve minnelijke oplossing en moest de voorzieningenrechter toch vonnis wijzen. In zijn vonnis heeft hij geoordeeld conform de afspraak die partijen in ieder geval over de spullen hadden gemaakt. Nadat de man toestemming heeft verkregen van de kantonrechter om de woning te ontzegelen, mag hij dus de eigendommen van de kinderen uit de woning meenemen.

LJ Nummer

AT6092

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch
Datum actualiteit: 24 mei 2005 Naar boven