Fontys

Fontys benoemt Thomas Merz tot adjunct-directeur De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft Thomas Merz (39) benoemd tot adjunct-directeur van Fontys Internationale Hogeschool Economie in Venlo. Merz gaat samen met Jo Grouls de directie vormen. De datum voor de benoeming van Merz is 1 juni 2005.

De uit Moers (Duitsland) afkomstige Merz is sinds 1995 verbonden aan Fontys Internationale Hogeschool Economie. Hij was daar docent en coördinator onderwijsontwikkeling. Daarnaast was hij controller bij Fontys en participeert hij in het TOPII-programma. Hij rondde in Duitsland meerdere opleidingen af en promoveerde op het onderwerp: Innovatieve calculatieprocedures van kredietinstituten binnen Europa vergeleken. Van huis uit is hij bankier en hij werkte vijf jaar bij de Deutsche Bank. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor de personele zaken en het aansturen van opleidingsmanagers, staf- , stage- en afstudeercoördinatoren.

Fontys Internationale Hogeschool Economie in Venlo verzorgt de opleidingen International business and Management Studies, International Business Economics en International Marketing. De hogeschool trekt, mede door haar ligging aan de grens, naast Nederlandse ook veel Duitse studenten. Naast zijn activiteiten als adjunct-directeur wil Merz graag les blijven geven aan Fontys Internationale Hogeschool Economie.