Fontys


Nieuw: ICT Management & Security

Vanaf september 2005 start Fontys Hogeschool Informatica met een nieuwe vierjarige opleidingsvariant: ICT Management & Security. Tijdens de studie staat het onderhouden en beveiligen van hard- en software centraal. Na hun studie moeten studenten niet alleen in staat zijn om netwerken te onderhouden, maar moeten zij ook veiligheidsrisico's kunnen inschatten en deze kunnen communiceren naar (eind)gebruikers.
dinsdag 24 mei 2005 door Femke Huvenaars
De nieuwe opleidingsvariant is het antwoord van Fontys op behoeften van het bedrijfsleven. De traditionele ict-opleidingen zijn voornamelijk gericht op het ontwikkelen van hard- en software. Maar het onderhoud van computersystemen vraagt veel meer kosten dan de ontwikkeling. De nieuwe opleidingsvariant richt zich niet alleen op het technische gedeelte van het onderhoud, maar ook op het omgaan met veiligheidsrisico's, gebruikers en de plaats van ict in een organisatie.

Meer informatie over de nieuwe opleidingsvariant ICT Management & Security is te verkrijgen op de informatiedag. Deze dag vindt plaats op de Fontyslocatie Rachelsmolen, gebouw R1, in Eindhoven. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur staan docenten van Fontys Hogeschool Informatica klaar voor het beantwoorden van vragen. Ook is daar meer informatie te verkrijgen over vrijstellingen voor mbo-niveau 4 opgeleiden.