Gemeente Rotterdam

Enkele betrokken bewoners overhandigen op dinsdag 24 mei het eerste exemplaar van het boekje 'Drugs in kleur' aan Wethouder Veiligheid en Volksgezondheid, Marianne van den Anker. Drugs in kleur is een project ter bestrijding van drugsoverlast voor en door bewoners van het Oude Westen.

Project Drugs in kleur
Het project startte op initiatief van de Nieuwe Unie, de politie, SONOR en Centrumraad in nauwe samenwerking met een groep bewoners uit het Oude Westen. Bewoners en professionals lopen gezamenlijk en op verschillende tijdstippen (ochtend, middag, avond en nacht) via drie routes door heel de wijk. Op de route registeren zij aanwezigheid of sporen van drugsgebruik. Van den Anker is trots op deze bewoners: Dit is een prachtig voorbeeld van mensen die weten dat ze zelf ook iets kunnen bijdragen en daar ook de capaciteiten voor hebben. Bovendien voelen ze zich medeverantwoordelijk voor anderen in de buurt.

Overzichtskaart
Op basis van hun bevindingen geven zij de diverse plekken een kleur. De kleur geeft aan hoe erg de overlast van de drugsproblematiek is. Groen is goed, geel is beperkte overlast, oranje is duidelijke aanwezigheid van overlast, rood is ernstige overlast, paars is excessieve overlast.
De bevindingen worden weergegeven in een overzichtskaart van de wijk waarmee de overlastplekken in beeld worden gebracht. De overzichtskaart is voor politie, Stadstoezicht, Roteb en de woningcorporatie een waardevol instrument om afspraken te maken over de aanpak van de problemen.

Boekje Drugs in kleur
In het boekje Drugs in kleur wordt uitgelegd hoe het instrument is ontstaan en hoe de schouwgroepen te werk gaan. Ook komen ervaringen van bewoners en professionals die met het instrument werken aan bod. Het boekje is bedoeld om de in het Oude Westen opgedane kennis en ervaring over te dragen aan belangstellenden en belanghebbenden.

Bron: Bestuursdienst, 24-05-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Bestuursdienst_250055.Directie
AZ_2029887.Concerncommunicatie_2029890.Nieuwsbericht_2032005.Veilighei d_2032487.Wethouder Van den An_2066516]