Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


24 mei 2005


Hattem - Verkeerongeval


Op maandag (23-05) raakte rond 19.10 uur een 9-jarige fietsster gewond bij een aanrijding op de kruising Hessenweg, Hendrikjesweg en Vechtstraat. Het Hattemse meisje reed samen op met een vriendinnetje en achter hen reed een 21-jarige automobilist uit Zeist. De man reed al stapvoets achter het duo maar kon de 9-jarige niet meer ontwijken toen ze opeens op de kruising linksaf sloeg. Het meisje is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht en aldaar opgenomen.


Wezep - Verkeersongeval

Een 26-jarige automobiliste uit Vinkeveen verleende bij het verlaten van de A28 geen voorrang aan een 21-jarige automobilist uit Oosterwolde op de Zuiderzeestraatweg en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval vond plaats op maandag (23-05) rond 13.25 uur.
De man uit Oosterwolde was na reparatie bezig met een proefrit en was inmiddels weer op weg naar de garage. Beide voertuigen waren aanzienlijk beschadigd en moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Wapenveld - Winkeldiefstal en oplichting

De politie heeft een 30-jarige man uit Oldebroek aangehouden voor winkeldiefstal en oplichting. De man bezocht op maandagmiddag (23-05) een winkel aan de W.H. van de Pollstraat. Hij kwam binnen met een lege tas, liep naar de afdeling babyvoeding en stopte vervolgens 3 pakken Nutrilon in zijn tas. Bij de kassa vertelde hij dat zijn vrouw de verkeerde voeding had gekocht en dat hij geld terug wilde. Het winkelpersoneel herkende de man van een soortgelijk feit een maand geleden, waarop de man werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. De man bekende beide diefstallen waarna proces-verbaal werd opgemaakt.


Heerde - Inbrekersgereedschap in auto aangetroffen
De politie heeft op dinsdag (24-05) om 03.20 uur een 21-jarige man uit Deventer aangehouden. De man werd slapend in zijn auto aangetroffen op de Veldkampseweg en kon geen goede verklaring geven voor zijn aanwezigheid aldaar. Bij controle werd in de auto inbrekersgereedschap aangetroffen en bleek de man nog een boete te moeten betalen.
De politie stelt een onderzoek in.


Ermelo - Vernieling kaartautomaat na poging inbraak
Op het recreatieterrein Eliasgat aan de Palmbosweg werd een kaartautomaat bij de slagboom totaal vernield. Het incident vond plaats op maandag (23-05) tussen 08.00-09.00 uur. Eerst werd getracht de kaartautomaat open te breken om het geld weg te nemen. Toen dit niet lukte heeft men zelfs geprobeerd het hele apparaat uit de grond te trekken. Het schadebedrag is aanzienlijk.


Putten - Man breekt sleutelbeen

Een 23-jarige man uit Voorst raakte op maandagmiddag (23-05) gewond bij een spel polo op een sportveld aan de Donkeresteeg. Toen zijn paard begon te bokken viel de man dermate ongelukkig dat hij zijn sleutelbeen brak. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis St Jansdal.


Elburg / Oldebroek - 23 boetes bij controle visserijwet
In het afgelopen weekend (20/23-05) werden door bijzondere opsporingsambtenaren van het Groene Netwerk Noord-West Veluwe ism de politie bij nachtelijke controles op de visserijwet 23 boetes uitgedeeld. Afgelopen weekend was de geslotenperiode voor nachtvissen en het eerste weekend waarin twee nachten werd gecontroleerd op de diverse viswateren in het politiedistrict Noord-West Veluwe.
De feiten waarvoor een boete werd uitgereikt varieerden van het illegaal nachtvissen tot het ter plekke kamperen langs de waterkant.
Komende maanden zal deze controle worden herhaald.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --