Politie Limburg-Zuid

Datum : 24 mei 2005

Heerlen; personeel achtervolgt winkeldief

Maandagmiddag heeft de politie op de Roda J.C. Ring een 33-jarige inwoner van Kerkrade aangehouden. De man wordt ervan verdacht samen met een andere persoon een winkeldiefstal te hebben gepleegd in een bouwmarkt gelegen aan de Roda J.C. Ring in Kerkrade. De twee mannen werden door medewerkers van de bouwmarkt op heterdaad betrapt. In afwachting van de politie werden de mannen in een kamer opgehouden. Nadat een van de twee mannen een gestolen dopsleutelset onder zijn jas vandaan had gehaald en op een tafel had gelegd, ging hij er van door. De tweede man deed even later hetzelfde. Na een achtervolging wisten de medewerkers één van de mannen aan te houden en over te dragen aan de politie.

Buchten; jongeren spelen met vuur: coniferen in brand

Maandagavond omstreeks 18.15 uur moest de brandweer er aan te pas komen om bij een school aan de Keerweg in Buchten een coniferenbrand te blussen. Door snel ingrijpen werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar het schoolgebouw. Twee leslokalen liepen rookschade op. Verantwoordelijk voor de brandstichting zouden twee jongens zijn van 13 en 14 jaar. Zij vertelden dat zij op het schoolplein vuurtje stookten met een fles wasbenzine en een fles lampenolie die zij kort daarvoor in een winkel hadden gekocht. Nadat zij op zeker moment het vuur van enkele in brand gestoken bladeren hadden gedoofd, vertrokken zij. Even later ontdekten zij dat dit vuur toch weer was aangewakkerd en enkele coniferen in brand stonden. Op dat moment, zo verklaarden de twee jeugdigen, durfden zij niet meer terug te gaan.

Sittard; verdachten inbraak aangehouden

Maandagmorgen omstreeks 11.30 uur heeft de politie drie inwoners van Maastricht (40, 37 en 25 jaar) aangehouden. De drie mannen werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in het voormalige hotel Riche, gelegen aan de Geleenbeeklaan in Sittard. Aan de achterzijde van het pand bleek een deur te zijn geforceerd. Het drietal werd ingesloten.

Maastricht; politie vindt drugs tijdens verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole in de wijk Daalhof in Maastricht heeft de politie maandagavond omstreeks 18.45 uur per toeval een aanzienlijke hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. In totaal namen de agenten ruim 1 kilogram drugs in beslag. Zij zaten in een rugzak die kort daarvoor vanuit een auto door de bijrijder, achter een transformatorhuisje waren verstopt.

De bestuurder van de auto, een 21-jarige inwoner van Sittard, werd aangehouden. De bijrijder die de drugs had verstopt wist te ontkomen. De aangetroffen drugs bestonden uit 90 XTC-tabletten, 220 gram hasj, 678 gram heroïne en 149 gram cocaïne.

Maastricht; schennispleger actief

Maandagmiddag hebben twee bejaarde inwoonsters (82 en 75 jaar) bij de politie aangifte gedaan van een schennispleger die vrijdagmiddag 20 mei 2005 actief was in de Maastrichtse wijken Caberg en Malberg. Omstreeks 15.15 uur was een 82-jarige bewoonster van het bejaardencentrum aan de Reinaertsingel het slachtoffer toen een circa 20-jarige man tegenover haar zijn geslachtsdeel toonde.

Omstreeks 16.30 uur heeft vermoedelijk dezelfde dader ook schennis gepleegd ten overstaan van een 75-jarige bewoonster van een woning aan de cantecleerstraat in. In beide gevallen gebeurde dat aan de achterzijde van de woningen.

De man is ongeveer 1,70 meter groot, heeft een normaal postuur, heeft kort donkerblond haar en droeg een wit T-shirt met een spijkerbroek.

Harddrugs bij zoeking in Brunssum

Dinsdagmorgen heeft het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee in Heerlen in samenwerking met de politie van de Basiseenheid Brunssum, onder leiding van de Rechter Commissaris een onderzoek ingesteld in een appartement van een kamerverhuurbedrijf aan de Maastrichterstraat in Brunssum. Tijdens de inval was niemand in de woning aanwezig. Bij de inval werden in totaal 1950 gram heroïne, 10 gram cocaïne en 300 gram amfetamine in beslag. Verder werden een revolver, een heroïne pers, diverse weegschalen, verpakkingsmaterialen, mixers en diverse administratieve bescheiden aangetroffen. Deze goederen werden ook in beslag genomen. De aanleiding tot deze inval vormden een aantal aanhoudingen van buitenlandse kopers van harddrugs in dat pand vanaf december 2004 en overlastklachten uit de buurt. Het GOC team stelt een nader onderzoek in naar de personen die de drugshandel vanuit dat pand bedreven. Aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

Maastricht; aanrander bekent meerdere zaken Woensdag 18 mei heeft de politie een 16-jarige jongen uit Maastricht aangehouden in verband met een reeks aanrandingen in de wijk de Heeg in Maastricht. De jongen heeft inmiddels een aantal aanrandingen bekend. De politie startte een onderzoek naar aanleiding van vijf aangiftes van aanranding in de wijk de Heeg. Uit dit onderzoek kwam de 16-jarige jongen als verdachte naar voren. Hij zit inmiddels in bewaring. De werkwijze van de jongen was globaal als volgt: in het centrum van Maastricht stapte hij op de bus naar de Heeg. Daar stapte hij bij een van de laatste haltes uit, waar het slachtoffer ook uitstapte. Hij volgde haar een stukje, waarna hij haar plotseling onzedelijk betastte. Meteen hierna rende de jongen weg. De slachtoffers waren vrouwen van rond de 20 jaar. De politie heeft het vermoeden dat hij meerdere aanrandingen heeft gepleegd in de periode oktober 2004 - mei 2005. Zij verzoekt dringend vrouwen die rond die periode in de Heeg slachtoffer zijn geworden van aanranding, maar die nog geen aangifte hebben gedaan, alsnog contact op te nemen via het algemene politienummer 0900 - 8844 (lokaal tarief). U kunt dan vragen naar de districtsrecherche Maastricht.

| |

Regiopolitie Limburg Zuid
| |

|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

---- --