Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 mei 2005


Beemte Broekland - Gewond na aanrijding


Een 49 jarige automobilist uit Beemte Broekland raakte vanmorgen (di) gewond na een aanrijding. Rond 08.30 uur reed een 50 jarige automobilist uit Deventer op de Vellertweg en verleende op de kruising met de Korlerweg geen voorrang aan de 49 jarige. Bij de aanrijding werden een straatnaambord en een terreinafrastering vernield. De Deventenaar raakte licht gewond. De bestuurder uit Beemte Broekland werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Inbraak bij horecagelegenheid


In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Oosterlaan. Van het pand werd een deur geforceerd. Weggenomen werden onder andere ongeveer 100 cd's - nederlandstalig, zeker 100 flessen drank, enkele volle en een aantal lege fusten bier. De politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - Diefstal op weekmarkt


Agenten hebben maandagmorgen een 31 jarige vrouw uit Heerde aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht bij verschillende marktkramen goederen weggenomen te hebben, waaronder 15 paar sokken. De vrouw werd aangehouden door de marktmeester en overgedragen aan de politie. De vrouw kreeg een boete.


Apeldoorn - Winkeldiefstal


Een 61 jarige Apeldoorner werd maandagmiddag betrapt in een supermarkt aan de Talingweg. De man had drie pakjes batterijen in de jaszak gestopt en niet afgerekend. Dit werd gezien door winkelpersoneel. Bij fouillering op het politiebureau werden nog een aantal goederen in de jaszak aangetroffen. In verband met recidive maakt de politie proces verbaal op.


Bij een supermarkt aan het Ordenplein werd maandagmiddag een 64 jarige Apeldoornse betrapt, terwijl ze goederen ter waarde van E 9,70 wilde wegnemen zonder af te rekenen. De vrouw kreeg een boete.


Apeldoorn - Voetgangster gewond


Op dinsdag (24-05) vond er rond 09.10 uur een aanrijding plaats op de T-kruising Koninginnelaan en Gazellestraat. Een 24-jarige Apeldoornse stak te voet de Koninginnelaan over toen ze werd aangereden door een auto bestuurd door een 25-jarige plaatsgenoot. De automobilist kwam uit de Gazellestraat en sloeg links af de Koninginnelaan in. De Apeldoorner had de vrouw niet gezien, maar had haar wel voorrang moeten verlenen, terwijl zij overstak.
De vrouw klaagde over pijn in de kaak en werd ter plaatse onderzocht door personeel van ambulance.


Apeldoorn - Drankrijders zonder rijbewijs


Een 52-jarige Apeldoorn bleek bij een politiecontrole op maandag (23-05) rond 23.55 uur
onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op Het Rietveld. Hij blies een pro-
millage van 1,35. Vervolgens kon zijn rijbewijs niet worden ingenomen omdat het rose papiertje al eerder ongeldig was verklaard. De man werd aangehouden en er werd proces-verbaal opgemaakt. De auto werd bij het politiebureau gestald.


Een 20-jarige plaatsgenoot werd op woensdag (24-05) rond 01.30 uur gecontroleerd op de Kruizemuntstraat en bleek eveneens onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van
0,8 en kreeg een boete uitgereikt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --