Gemeente Amersfoort

Persbericht

Sectie Communicatie

nummer: 163

datum: 24 mei 2005

Inloopspreekuur over herinrichting vijfde deel Zocherplantsoen

Het Zocherplantsoen, ook wel Plantsoen Noord, Oost, Zuid en West genoemd, werd tussen 1829 en 1843 aangelegd op de voormalige stadswallen. De gemeente is bezig het hele plantsoen in oude glorie te herstellen. Drie delen van het plantsoen zijn inmiddels klaar en het vierde deel (van de Kleine Haag tot de Arnhemsestraat) wordt op dit moment gerestaureerd. Het voorlopig ontwerp voor het vijfde deel - tussen de Flint, Bloemendalsepoort en de Koppelpoort - is nu gereed. Op woensdagavond 1 juni houdt de gemeente een inloopspreekuur. Tijdens die avond kunnen belangstellenden en omwonenden een toelichting krijgen op de plannen.

Van 23 mei tot 20 juni ligt het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van dit deel van het plantsoen ter inzage bij de informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7. Gedurende deze periode is het ook mogelijk een schriftelijke reactie op het ontwerp te geven. Op woensdag 1 juni organiseert de gemeente een inloopspreekuur voor omwonenden en belangstellenden. Tijdens het inloopspreekuur kunnen de tekeningen worden bekeken, is er de mogelijkheid om vragen te stellen over het project en kan een reactie worden gegeven op het ontwerp. Het inloopspreekuur duurt van 19.00 tot 20.30 uur en wordt gehouden in het stadhuis, kamer S12. Belangstellenden kunnen zich die avond melden aan de balie van het stadhuis. De omwonenden van het betreffende deel van het Zocherplantsoen zijn hierover per brief geïnformeerd.

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone de Jong, communicatieadviseur voor de afdeling Stedelijk Beheer, telefoon 033 469 42 69 of e-mail s.dejong@amersfoort.nl.

---- --