Persbericht

Europees communicatienetwerk van interoute verbindt de 232 winkels van we

Meerjaren contract voor IP-VPN* en netwerkdiensten in vijf landen

Utrecht/Amsterdam, 24 mei 2005 - WE, de internationale fashion-retailketen, heeft Interoute geselecteerd voor het leveren van strategische netwerkdiensten door heel Europa. Het pan-Europese communicatienetwerk van Interoute zal de 232 winkels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland en de hoofdkantoren van WE met elkaar verbinden. De overeenkomst heeft een looptijd van meerdere jaren.

De overeenkomst houdt in dat de bedrijfskritische applicaties van de kantoren van WE via een IP VPN-verbinding van Interoute zullen lopen. Omdat Interoute haar pan-Europese (MPLS) netwerk volledig in eigen beheer heeft, kunnen deze bedrijfssystemen veilig, efficiënt, snel en storingsvrij worden ingezet. Medewerkers door heel Europa in zowel de winkels als de hoofdkantoren kunnen daardoor direct via het bedrijfsnetwerk informatie ophalen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de WE collectie en service.

Een belangrijk project voor WE binnen de nieuwe IT-netwerkinfrastructuur is de optimalisatie van de internationale integratie van de nieuwe kassasystemen. Dit kassasysteem, met voorraadinformatie, zal ook real time via het IP VPN communiceren met de centrale WE systemen. Hierdoor wordt het voorraadbeheer in de winkels gestroomlijnd en dan kan er sneller worden ingespeeld op verkooptrends. Ook het complexe beheer van personeelsinformatie in de winkels kan via het Interoute netwerk centraal door het hoofdkantoor van WE worden afgehandeld.

"WE wil de beste fashion retailketen in Europa zijn. Om dat te realiseren moeten WE medewerkers in alle WE Stores op elk moment de beschikking hebben over de meest up-to-date informatie en servicesystemen. Interoute biedt ons een transparant en betrouwbaar netwerk om dat te realiseren en dat heeft direct positieve gevolgen voor de service aan onze klanten", zegt Wijnand Warlich, Manager Operational Services van WE. "WE kiest voor Interoute vanwege de perfecte modulaire oplossing waarmee wij de juiste basis leggen voor verdere automatisering van onze organisatie. Interoute heeft een groot geografisch bereik en een uitgebreid dienstenpakket en is dus prima in staat om snel met ons mee te groeien. Deze overeenkomst biedt ons de mogelijkheid om in onze winkels nieuwe technologieën zoals IP telefonie en live videostreams in te zetten."

"WE vertrouwt ons hun internationale bedrijfscommunicatie toe, omdat wij het meest uitgebreide Europese glasvezelnetwerk hebben. Hierdoor kunnen wij de beste netwerkprestaties en service tegen de laagste kosten bieden. Wij kunnen uitstekend inspelen op de snelle expansiestrategie van WE.' zegt Berend Jan van Maanen, Country manager Benelux & Nordics van Interoute.


* (Internet Protocol Virtual Private Network)

WE - Het internationale fashion retailbedrijf WE is ontstaan uit een textielgroothandel. De eerste winkel, onder de naam HIJ Mannenmode, werd in 1962 in Amsterdam geopend. In 1987 is een start gemaakt in de damesmode onder de naam ZY. In 1999 is gekozen om de hele keten onder één sterke internationale merknaam (WE) in de Europese markt te zetten voor zowel de mannen (WE Men), vrouwen (WE Women) als gecombineerde man/vrouw winkels (WE Stores). Inmiddels zijn er winkels in Zwitserland (1978), België (1983), Frankrijk (1995), Duitsland (1992) en Luxemburg en is het familiebedrijf uitgegroeid tot ruim 230 winkels. Voor meer informatie over WE: www.wefashion.com

"WE wants to be a great place to shop and work"

"WE wants to be a consistent and trusted, yet constantly refreshing fashion brand, with international appeal and local relevance."

Over Interoute
Eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa - verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 30.000 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen, Zürich, Leipzig, Praag, Pilsen, Brno, Ostrave, Bratislava, Boedapest, Oradea, Boekarest, Bielsko Biala en Warschau. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.nl