Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Robert Pols nieuwe Country Operating Officer Fujitsu Services B.V.

Maarssen, 24 mei 2005

Robert Pols (45) volgt per 1 juni 2005 Andrew Jarman op als Country Operating Officer (COO) van Fujitsu Services in Nederland. Pols heeft ruime ervaring in de IT-sector. Hij werkte eerder bij onder andere Digital Equipment, Apple Computer, Tandem Computers Europe en Syntegra Benelux.

Pols heeft een internationale achtergrond: de nieuwe COO groeide op in Pakistan, Engeland en Iran. Hij is tweetalig en spreekt zowel vloeiend Engels (zijn moedertaal) als Nederlands. Hij volgde een opleiding Elektronica aan de HTS in Nederland en haalde een graad in Electrical and Electronic Engineering in Engeland. Na enkele jaren als Account Manager bij Digital Equipment gewerkt te hebben, trad Pols in 1986 als Reseller Channel Manager in dienst bij Apple Computer. Met succes. Hij werd tweemaal 'European Salesman of the Year' en uiteindelijk General Manager. In 1997 ging hij aan de slag als European Director VAR & Partner Division bij Tandem Computers Europe. Van 1998 tot en met 2003 was hij achtereenvolgens Director Office Automation & Marketing en General Manager bij Syntegra Benelux. De afgelopen anderhalf jaar werkte hij als zelfstandig interim-manager.

Pols ziet uit naar zijn nieuwe functie. "Fujitsu beschikt over uitstekende papieren. Het concern behoort wereldwijd tot de top-drie in IT-services. Alle voorwaarden zijn aanwezig om die positie ook in Nederland te bereiken: het is een gezond, kapitaalkrachtig bedrijf met een schat aan kennis en ervaring in huis. De IT-markt is echter de afgelopen vijf jaar een echte vechtersmarkt geworden. En dat zal zij de komende tijd ook blijven. We zullen dus hard moeten werken om onze bestaande klanten optimaal te bedienen en nieuwe klanten te werven. Een klantgerichte aanpak is daarom, meer dan ooit, een must. We zullen ons dan ook extra inspannen om klanten te ondersteunen bij het behalen van hun doelstellingen. Aan mij de uitdaging daar het voortouw bij te nemen."

Corporate informatie Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited, een van 's werelds grootste IT-concerns. Op het gebied van IT-services neemt Fujitsu wereldwijd de derde plaats in.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor organisaties uit diverse sectoren en levert specifieke business solutions voor de logistieke en retailmarkt. Hierbij heeft Fujitsu Services als doel de prestaties van organisaties te verbeteren, zodat zij hun klanten innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter kunnen bedienen.

Bij Fujitsu Services in Nederland (Maarssen) zijn ruim 740 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 260 actief bij de internationale Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand IT-systemen en -infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Cisco, Citrix, Fujitsu Siemens Computers, HP, Microsoft en 3Com.

Meer informatie: http://nl.fujitsu.com



Ingezonden persbericht