Provincie Flevoland




Burgerjurys bieden PS tweede rapport aan

De projectcommissie Omgevingsplan heeft onlangs het tweede rapport ontvangen in het provinciehuis. In dit tweede rapport adviseren de burgerjurys over het beeld van de omgevingskwaliteit van Flevoland.

Adviezen
Alle drie de burgerjurys adviseren de commissie in te zetten op de bereikbaarheid in de ruimste zin van het woord.

De jury Noord-Flevoland vindt een goede verbinding met de Randstad, het Noorden en Oosten belangrijk. Zet in op economische ontwikkeling in de NOP door het stimuleren van innovatie en ondernemerschap, vooral in de agrarische- en recreatieve sector. Hanteer daarbij
kwaliteitseisen aan de fysieke kenmerken van deze activiteiten passend bij het landschap van het gebied.

De jury Oost-Flevoland zegt niet overtuigd te zijn van de schakel positie van Oost-Flevoland voor Nederland. Zij adviseert daarom de ontwikkeling van bedrijfslocaties te concentreren langs de infrastructurele assen. Op die wijze kan ingezet worden op een regionaal knooppunt.

De jury Zuid-Flevoland vindt een goede bereikbaarheid van Zuidelijk-Flevoland een eerste voorwaarde voor elke verdere ontwikkeling. Daarbij moet ook het voorzieningenniveau op orde gebracht worden. De jury pleit verder voor een goede aansluiting van de ecologische zone op de natuurgebieden op het oude land.

Proces
De projectcommissie Omgevingsplan betrekt de adviezen van de jurys in hun verdere afwegingen. In een openbare bijeenkomst op 2 juli zullen de burgerjurys van Noord-, Oost- en Zuid-Flevoland in het provinciehuis geïnformeerd worden over de concept-hoofdlijnennota Omgevingsplan.

Het advies van de jurys over deze conceptnota zal op 13 juli aan de projectcommissie worden voorgelegd. Alle adviezen en rapporten worden door de projectcommissie betrokken bij de uiteindelijke vaststelling van het nieuwe Omgevingsplan 2006.