Provincie Utrecht

Persbericht

Fietsen in Langbroekerwetering wordt aantrekkelijker

24-5-2005
De provincie Utrecht investeert ruim 112.000 euro in de aanleg van een nieuw, vrijliggend fietspad tussen Leersum en Wijk bij Duurstede. Deze fietsverbinding zorgt voor een doorsteek over een lengte van 7,5 kilometer tussen de Utrechtse Heuvelrug en het Kromme Rijn gebied. Hierdoor ontstaat een korte en veilige fietsroute. Het nieuwe fietspad is één van de ontbrekende schakels in het provinciale fietsnetwerk dat onder de vlag van het Agenda 2010 project "Op de Fiets" wordt gerealiseerd.

Het nieuwe fietspad is een initiatief van de gemeente Leersum en levert zowel voor recreatieve fietsers als gebruik voor woon-werkverkeer een aantrekkelijke route op door de Langbroekerwetering. De route begint bij de Darthuizerpoort in Leersum en loopt via de landgoederen Broekhuizen en Darthuizen naar Wijk bij Duurstede. Al fietsend langs deze route trekt een gevarieerd landschap voorbij. Het nieuwe fietspad is merendeels halfverhard met schelpen en wordt geschikt gemaakt voor tweerichtingsverkeer. De eigenaren van de landgoederen langs deze route willen meewerken aan de aanleg van het fietspad.

Met de provinciale bijdrage is eenderde deel van de aanlegkosten gedekt. Voor het project is verder Europese subsidie aangevraagd uit het programma Leader (plattelandsontwikkeling). Ook de gemeenten Leersum en Wijk bij Duurstede dragen financieel bij in de aanleg en het onderhoud van het fietspad. De gemeenten begeleiden bovendien de uitvoering van dit project. Realisatie van het nieuwe fietspad start eind 2005, zodra de gehele financiering is afgerond.

Laatst gewijzigd op 05/24/2005 02:50:27 PM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl