Inspectie voor de Gezondheidszorg


Circulaires IGZ 2005

Huisartenacties (aan huisartsen, 20 mei 2005) De inspectie wijst de huisartsen op hun plicht om verantwoorde zorg te leveren. De zorg aan patiënten moet zijn gewaarborgd. De huisartsen moeten afspraken hebben voor achtervang tijdens hun acties die 25 mei beginnen. De inspectie stelt een telefoonnummer open waar huisartsen, ambulancediensten en ziekenhuizen problemen kunnen melden.

Huisartsenacties (aan ambulancediensten en CPA's, 20 mei 2005) In deze circulaire aan de ambulancediensten en Centrale Posten Ambulances (CPA's) meldt de inspectie dat zij het drukker kunnen krijgen in verband met de geplande huisartsenacties vanaf 25 mei. De inspectie stelt een telefoonnummer open waar huisartsen, ambulancediensten en ziekenhuizen problemen kunnen melden.

Huisartsenacties (aan ziekenhuizen, 20 mei 2005) In deze circulaire aan de ziekenhuizen meldt de inspectie dat zij het drukker kunnen krijgen in verband met de geplande huisartsenacties vanaf 25 mei. De inspectie stelt een telefoonnummer open waar huisartsen, ambulancediensten en ziekenhuizen problemen kunnen melden.

Noodstroom (maart 2005)
Met deze circulaire vraagt de IGZ aandacht voor een goed en evenwichtig onderhoud van de noodstroomvoorziening. Aanleiding hiervoor zijn incidenten waarbij bijvoorbeeld de stroomvoorziening uitviel en de noodstroomvoorziening niet of onvoldoende werkte.