Gemeente Pekela


Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan Camping De Witte Zwaan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Groningen bij besluit van 10 mei 2005, verzonden op 12 mei 2005 goedkeuring hebben onthouden aan het op 15 november 2004 door de gemeenteraad van Pekela vastgestelde bestemmingsplan "Camping De Witte Zwaan". Het bestemmingsplan regelt het gebruik van de gronden en opstallen voor een perceel aan de Industrieweg Oost, kadastraal bekend gemeente Oude Pekela, sectie E, nummer 252.

Het besluit van Gedeputeerde Staten komt er op neer dat er geen goedkeuring aan het bestemmingsplan is verleend. De redenen hiervoor zijn onder meer dat de belangen van de eigenaren van de direct aangrenzende percelen onvoldoende gemotiveerd afgewogen zijn, en daarnaast dat onvoldoende onderzoek is gedaan naar de mogelijke gevolgen van een naast het perceel gelegen voormalige vuilstort.

Ter voldoening aan het gestelde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan vanaf 26 mei 2005 gedurende zes weken elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag ook van 14.00 tot 16.00 uur ter inzage op het gemeentehuis te Oude Pekela.

Door een ieder kan binnen deze termijn tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingediend. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Tevens kan dan omtrent het besluit van Gedeputeerde Staten een verzoek om voorlopige voorziening ingediend worden bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen genoemde termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Nadere informatie kan verkregen worden bij de sector Grondgebiedzaken.

Pekela, 25 mei 2005
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Pekela

M. Schollema, burgemeester

A. Blinde, secretaris