Gemeente Overbetuwe


Landschapsvisie Slijk - Ewijk / landgoed Loenen ter inzage

Burgemeester en wethouders van Overbetuwe hebben een landschapsvisie laten opstellen voor het gebied Slijk-Ewijk/Landgoed Loenen. Daarin staan voorstellen om de kwaliteit van het landschap en de recreatieve mogelijkheden te verbeteren. De landschapsvisie is vrijgegeven voor inspraak. Na de inspraakprocedure besluit de gemeenteraad over het plan.

Achtergrond
Het Strandpark Slijk-Ewijk en het landgoed Loenen liggen in een bijzonder en waardevol gebied binnen de gemeente Overbetuwe. Het gevarieerde landschap hier biedt prachtige mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, of om een paar uurtjes te luieren aan het strand.
De gemeente Overbetuwe wil de kwaliteit van het landschap, de natuur en de recreatieve mogelijkheden verbeteren. Samen met andere organisaties die in het gebied actief zijn ( de Recreatiemaatschappij Rivierengebied, K3 Industriezand BV, Waterschap Rivierenland, Staatsbosbeheer, Dienst Landelijk Gebied, Provincie Gelderland en Rijkswaterstaat ) heeft de gemeente de landschapsvisie opgesteld. Daarin zijn de wensen en belangen van deze organisaties op elkaar afgestemd. Een klankbordgroep van bewoners heeft meegedacht en gebiedskennis ingebracht.

Inhoud van het plan
De belangrijkste landschappelijke en recreatieve maatregelen uit het plan zijn:
§ Aanleg van wandel - en fietspaden. § Aanleg erfbeplantingen, kavelgrensbeplantingen, houtwallen en laanbeplanting.
§ Aanleg van natuurvriendelijke oevers, moeraszone's en poelen. § In de komgronden wordt aan de landbouw zo min mogelijk beperkingen opgelegd, verdichting wordt tegengegaan. § In het plassengebied wordt een deel gereserveerd voor intensieve recreatie met verschillende recreatieve voorzieningen, een ander deel wordt gereserveerd voor natuurdoeleinden met extensief recreatief medegebruik.

Folder
Van het plan is een folder verkrijgbaar bij de vestigingen van het gemeentehuis in Elst en Andelst. Klik hier voor de inhoud van de folder en hier voor de bijbehorende tekeningen.

Geef uw mening
Bewoners kunnen de komende vier weken hun mening geven over het plan. Op 7 juni is er een inloopavond in het Dorpshuis Beatrix te Slijk-Ewijk van 1900 - 21.30 uur. Na de voorlichtings- en inspraakprocedure worden de reacties verwerkt in een eindverslag en besluit de gemeenteraad over het plan.