Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND

Man aangehouden na huiselijk geweld

De politie heeft een 40-jarige man uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. Een 28-jarige vriendin uit Zaanstad zou door hem langere tijd gevangen zijn gehouden en zwaar mishandeld. Hierdoor zou de vrouw onder andere een gebroken arm hebben opgelopen. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

19:00 23-MEI-05
ZAANDAM, DODONAEUSSTRAAT

Inbraak woningen

De politie onderzoekt een inbraak in een flat waarbij een hoeveelheid sieraden en doosjes parfum zijn weggenomen. De bewoner heeft de woning 's morgens ordelijk achtergelaten en kwam in de middag tot de ontdekking dat de deur niet meer afgesloten was en het slot vernield. Binnen was er van alles overhoop gehaald. Een getuige heeft omstreeks drie uur in de middag vier jongens nabij de flatwoning gezien. In de nacht van maandag op dinsdag werd in een woning in dezelfde straat ingebroken door een raam te forceren. Terwijl de bewoners lagen te slapen werd uit de woning een handtas, een laptop en een koffertje gestolen. De technische recherche doet sporenonderzoek in de woningen.

20:45 23-MEI-05
PURMEREND, CHURCHILLLAAN

Politie pakt jongens met gestolen snorfiets

Surveillerende agenten hebben twee jongens uit Purmerend aangehouden met een gestolen snorfiets. Een 14-jarige jongen viel op omdat hij met de snorfiets door perkjes reed en er toch wel wat jong uitzag. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder bromfietscertificaat. Bij controle van het framenummer bleek dat het voertuig als gestolen gesignaleerd stond. Op dat moment meldde de 15-jarige 'eigenaar' zich bij de agenten die hem en de bestuurder meenamen naar het bureau. Na verhoor zijn de jongens overgedragen aan de ouders.

11:19 24-MEI-05
ZAANDAM, DE WEER
Man met mes aangehouden
Een 31-jarige man uit Zaandam is door de politie aangehouden omdat hij iemand bedreigd zou hebben met een groot mes. Na het verhaal van de melder en het opnemen van een signalement gingen de politiemensen op zoek naar de verdachte. Even later werd een man aangetroffen die aan het signalement voldeed. Deze man had een broodmes tussen de broeksband en reageerde agressief. De verdachte, die vermoedelijk onder invloed van alcohol was, ging in de boeien naar het bureau en werd ingesloten. Het mes werd in beslag genomen.


---- --