Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 24 mei 2005

Man aangehouden na huiselijk geweld

ALPHEN: De politie heeft maandagavond een 53-jarige inwoner van Alphen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 41-jarige echtgenote. De vrouw belde maandagavond rond 21:15 uur de politie toen zij door haar man was mishandeld. De politie trof de vrouw met een bebloed gezicht aan in de woning van het echtpaar. Zij was door de man in het gezicht geslagen en geschopt.De Alphenaar was ook nog aanwezig en kon worden aangehouden. Het tweetal heeft al langer relatieproblemen. Na verhoor is hij in de loop van de middag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Vader en zoon aangehouden na mishandeling Bredanaar

BREDA: Aan de Calandstraat is maandagmiddag een 32-jarige inwoner van Breda mishandeld. De politie hield in verband hiermee twee mannen van 45 en 18 jaar uit Breda aan. Het slachtoffer stond rond 15:00 uur bij een school te wachten op zijn nichtje, toen hij getuige was van een twist tussen zijn zwager en de 45-jarige Bredanaar. Om de zaak te sussen is hij tussen beide gaan staan en gingen de partijen uiteen. Enige tijd later verscheen de 45-jarige man weer in de straat. In zijn bijzijn was zijn 18-jarige zoon. De twee mannen droegen ieder een honkbalknuppel bij zich. De 32-jarige Bredanaar zat op dat moment in zijn auto te wachten. Toen hij uitstapte werd hij door het tweetal met de honkbalknuppels geslagen op zijn lichaam. De man kon uiteindelijk vluchten en meldde zich gewond bij de balie van het politiebureau aan de Vlaanderenstraat. Met verwondingen aan arm en gezicht is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zijn hand was gebroken en hij aan een wond gehecht moest worden. De oorzaak voor de mishandeling wordt door de politie onderzocht. Afgelopen weekend hadden de 32 en 45 jarige mannen elkaar al in een café in Breda ontmoet en was er al ruzie ontstaan naar aanleiding van een voetbalwedstrijd op televisie. De 32-jarige juichte naar de mening van de ander iets te uitbundig bij een doelpunt van zijn favoriete club. De politie is begonnen met het horen van getuigen die het voorval hebben gezien. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Meisje valt na zinloze trap tegen fiets

BREDA: Een 14-jarige inwoonster van Breda is maandagmiddag te val gekomen op het fietspad aan de Molengracht. Het meisje fietste rond 14:30 uur in de richting van de Claudius Prinsenlaan toen twee onbekende jongens op een scooter. Zonder aanleiding trapte een van hen tegen de achterzijde van de fiets. Hierdoor kwam de Bredase ten val en hield er pijnlijke benen en schaafwonden aan haar knieën aan over. Zij wist te vertellen dat een van de daders en zwarte jas met bontkraag en een wit petje droeg.

Amsterdammer op heterdaad aangehouden bij inbraak

TETERINGEN: Dinsdagmorgen heeft de politie aan de Scheperij een 31-jarige inwoner van Amsterdam op heterdaad aangehouden bij een bedrijfsinbraak. Rond 05:30 uur werd via de alarmcentrale gemeld dat er werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Scheperij. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse. De deur van het bedrijf bleek geforceerd te zijn. De Amsterdammer was nog in het pand en kon hij worden ingerekend. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers