Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 24 mei 2005

Licht gewonde bij aanrijding

RUCPHEN: Maandagmiddag omstreeks 15.30 uur raakte een 60-jarige vrouw uit Sint Willebrord lichtgewond bij een aanrijding op de Rozenstraat. Een 27- jarige automobilist uit Hoeven reed over de Parkstraat, op het kruispunt met de Rozenstraat sloeg hij linksaf. Doordat hij de bocht te krap nam, reed hij de tegemoet komende fietser aan. Naast matëriele schade aan zowel de fiets als de auto liep de fietser enkele schaafwonden op.

Politie houdt snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag tussen 13.45 en 14.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Freijterslaan. Van de 964 passanten, waren 146 personen in overtreding. Zij kunnen hiervoor een bekeuring tegemoet zien. De maximaal toegestane snelheid bedraagt 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid was 81km/u.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: De eigenaresse van een bordeaux rode Opel Kadett met kenteken XH-48-ZK heeft maandag aangifte gedaan van diefstal van het voertuig. De vrouw had haar auto zondagmiddag geparkeerd op de Lavadijk, maandagavond kwam ze tot de ontdekking dat de auto gestolen was.

Politie onderzoekt inbraak in basisschool

ROOSENDAAL: Maandagavond is er ingebroken in een basisschool aan de Rodenbachlaan. De daders hebben een computer en een geldkistje meegenomen. Het is nog niet bekend hoe de daders binnengekomen zijn. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Inbraak in bedrijf

ROOSENDAAL: Maandagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Kroevenlaan. De daders zijn binnengekomen door een raam in te gooien. Ze hebben een aantal computers meegenomen.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Maandagnacht heeft de politie een automobilist aangehouden na controle op het gebruik van alcohol. Tijdens de blaasproef bleek dat de 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom te veel alcohol had gedronken om een motorvoertuig te mogen besturen. Hij is meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal tuinartikelen

SPRUNDEL: Afgelopen weekend zijn uit een achtertuin in de Aleidisstraat tuinartikelen weggehaald. De dader(s) ging(en) er vandoor met een parasol met voet en een gas-barbeque. Men is achter in de tuin gekomen door een gat in het gaashekwerk te knippen.

Politie vindt gestolen auto terug

SINT WILLEBRORD: Maandagmiddag is aan de Gagelrijzen een gestolen personenauto teruggevonden. Het voertuig was vorige week maandag op dinsdagnacht ontvreemd aan de Dubbelberg in Roosendaal.

Diefstal smeedijzeren stoel

SINT WILLEBRORD: In de nacht van maandag op dinsdag is uit de voortuin aan de Patrijzendonk een smeedijzeren stoel gestolen. De stoel is speciaal ontworpen van smeedijzer en is ongeveer 1,5 meter hoog. In de zitting van de stoel zat een bak met planten. De stoel was zwart van kleur en gezien de grootte moeilijk in een personenauto te vervoeren.

Auteur: Henk Snepvangers