Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 24 mei 2005

(

Noordwijkerhout Aanrijding na rijden onder invloed
De politie heeft een 52-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden nadat hij met zijn personenauto tegen een verkeerspaal op de rotonde ter hoogte van de Gieterij was aangereden. Het ongeluk vond plaats op dinsdagochtend 23 mei om 03.30 uur. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol, de blaastest toonde een uitslag van 685 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde zijn rijbewijs in en legde een rijverbod van 8 uur op. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanrijding tussen snorfietser en auto
De politie heeft op dinsdag 24 mei, omstreeks 10.00 uur assistentie verleend bij een aanrijding tussen een 56-jarige snorfietsster uit Leiden en een 48-jarige automobiliste uit Leiden. De snorfietsster verleende geen voorrang aan de personenauto toen zij vanaf de Gooimeerlaan in de richting van de Flevoweg de weg over wilde steken. De snorfietsster is ten val gekomen en is met beenletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Rijden onder invloed van verdovende middelen
De politie heeft op dinsdag 24 mei, omstreeks 10.20 uur, een 45-jarige inwoner van Den Haag aangehouden op de Bachstraat. De politie verdacht de man van rijden onder invloed. Op het bureau verklaarde de man dat hij verdovende middelen had gebruikt. Op basis van zijn verklaring wilde de politie het rijbewijs van de man invorderen, was het niet dat zijn rijbewijs eerder het jaar al was ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Leiden Heling na diefstal
Een 34-jarige man uit Leiden is op dinsdag 24 mei, omstreeks 06.00 uur, aangehouden door de politie. Een getuige meldde dat de man vermoedelijk een fiets had gestolen die hij nu in de stationshal probeerde te verkopen aan voorbijgangers. Bij het zien van de politie zette de verdachte man het op een loopje. De politie ging er achter aan en kon de man aanhouden. De man is overgebracht naar het bureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De fiets zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Leiden Aanhouding
De politie heeft op maandag 23 mei, omstreeks 21.15 uur, een 30-jarige inwoner uit Den Haag aangehouden. De man reed zonder kentekenplaat waarop hij door de politie op de Paul Krugerstraat voor controle tot stilstand werd gebracht. Tijdens de controle vond de politie een kleine hoeveelheid verdovende middelen. Tevens kon de man geen rijbewijs tonen. Na een uitgebreidere controle van het voertuig vond de politie nog een hoeveelheid drugs. De Hagenaar en de passagier, een 29-jarige Leidse, zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie vermoedt dat de Leidse niets met het voorval te maken heeft. De Hagenaar zal voorgeleid worden aan justitie.


Alphen aan den Rijn/Gouda Aanhoudingen

De politie heeft op maandag 23 en dinsdag 24 mei een 15-jarige Alphenaar en drie Gouwenaren van 15, 17en 27 jaar aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal van een mobiele telefoon. Dinsdagmiddag 11 januari werd een 15-jarige Alphenaar op de W.C. Offringalaan in Alphen beroofd van zijn mobiele telefoon. De politie is via de gegevens van de mobiele telefoon de verdachten op het spoor gekomen. De 15-jarige Gouwenaar wordt ervan verdacht de telefoon van de Alphenaar te hebben geroofd en deze te hebben doorverkocht.

Bodegraven Aanrijding tussen vrachtauto en personenauto
Op dinsdag 24 mei, omstreeks 09.00, kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een vrachtauto met aanhangwagen en een personenauto. De aanrijding had plaatsgevonden op de Doortocht, net voor de bocht naar rechts. Een aan de linkerkant van de bocht geparkeerd busje zorgde ervoor dat een andere tegemoetkomende vrachtauto de bocht niet kon maken. Hierop reed de vrachtauto met aanhangwagen, die in eerste instantie in de richting van de Overtocht reed, achteruit om doorgang te verlenen. Hij had hierbij echter niet de achter hem aankomende personenauto opgemerkt. Vervolgens reed hij tegen de personenauto aan, waarbij er blikschade ontstond.


--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --