FNV

Top 11 cao-eisen van leden inzet nieuw contract Selektvracht

De eerste verkennende onderhandelingsronde voor een nieuwe cao bij Selektvracht heeft duidelijk gemaakt dat partijen ver uit elkaar liggen.
"Het zal nog wel enige tijd duren, voordat er een nieuwe cao ligt", voorspelt cao-onderhandelaar Huub van den Dungen van FNV Bondgenoten. "Ik verwacht niet dat we er voor de zomer uitkomen."

De nieuwe cao, die tot 1 april 2006 moet lopen, is als het aan FNV Bondgenoten ligt, de laatste. Van den Dungen: "We willen van deze cao af en aansluiten bij de cao van DHL, het moederbedrijf van Selektvracht. In januari gaan we daarover praten. Daarom willen we ook geen tweejarige cao zoals Selektvracht wenst."

Volledige doorbetaling van het loon in het tweede ziektejaar, de positie van arbeidsongeschikten en het pensioen zijn onderwerpen waarbij partijen mijlenver uit elkaar liggen..

Ook weigert Selektvracht brievenbusstukken net als grotere pakjes tegen een 100 procents-tarief te vergoeden. De ruim drieduizend bestellers krijgen op basis van stukloon betaald. Verbetering van de autokostenvergoeding wijst Selektvracht vooralsnog ook af.

De leden van FNV Bondgenoten bij Selektvracht hebben voorafgaand aan de onderhandelingen via een enquête hun mening over de cao-voorstellen gegeven.
Deze top 11 is hieronder op te halen.
Attachments:
pamflet.selektvracht.DOC