---

Brieven aan de Kamer
---

Voortgang project Fennek

24-5-2005 14:46:00

Inleiding Naar aanleiding van uw verzoek van 28 februari 2005 (Brief nr 08-def-2005) informeer ik u over de stand van zaken van het project licht verkennings- en bewakingsvoertuig Fennek.

Op 17 februari 2005 heb ik u per brief (Kamerstuk 26 396, nr.44) gemeld dat het project Fennek in rustiger vaarwater terecht is gekomen en dat de productie voorspoedig verloopt. De firma Krauss Maffei Wegmann (KMW) verwacht de Fennek-voertuigen sneller te kunnen leveren dan het contractueel overeengekomen leverschema.

Stand van zaken De eerste Fennek onder het nieuwe contract is in maart 2005 geleverd. Dat is drie maanden eerder dan voorzien. Thans zijn in totaal twee voertuigen door de Nederlandse firma "Dutch Defence Vehicle Systems" (DDVS) aan KMW geleverd. De productielijn voor het lassen van de rompen bij de Nederlandse firma "Bayards Aluminium Constructies B.V." is in bedrijf en het personeel is inmiddels opgeleid. De eerste in Nederland geproduceerde romp wordt komende week geleverd.

Het project Fennek loopt enigszins voor op de planning. Bij eventuele onvoorziene ontwikkelingen zal ik u hierover berichten.

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE