FNV KIEM


1% meer loon in CAO Fotofinishing
Een loonsverhoging van 1% per 1 juli 2005 en aanvullingen voor arbeidsongeschikte werknemers.

Dat zijn de belangrijkste afspraken die FNV KIEM op 23 mei jl.maakte voor de nieuwe CAO Fotofinishing. Deze CAO geldt voor de ca. 300 werknemers van Fuji Color in Steenbergen en Befo in Beilen en heeft een looptijd van 1 jaar, van 1 april 2005 t/m 31 maart 2006. Voor de aanvullingen bij arbeidsongeschiktheid is overeengekomen dat zieke werknemers het 1e jaar een aanvulling krijgen tot 100% van het loon. Degenen die in het 2e jaar nog ziek zijn, houden een aanvulling tot het volle loon over alle uren dat men bezig is met reïntegratie. Voor volledig arbeidsongeschikten (meer dan 80%) wordt nog een regeling uitgewerkt.

De bestaande pensioenregeling wordt aangepast aan de veranderingen in de wet. Het gaat er hierbij om dat het niet meer mogelijk is kort voor de pensioendatum het salaris nog fors te verhogen waardoor het pensioen flink stijgt (het zogenaamde gemitigeerd eindloon). Het pensioenfonds (alle premiebetalers) draait dan voor de hogere kosten op

FNV KIEM-onderhandelaar Cees Peijster slaagde er verder in, een werkgeversvoorstel om persoonlijke toeslagen i.v.m herwaardering van functies af te bouwen, van tafel te krijgen.

Binnenkort worden de betrokken leden over dit principeakkoord geraadpleegd.

---