Gemeente Dordrecht


---

College stelt basismaatregelen Verkeersplan 19e eeuwse Schil vast na inspraak

Maureen Vermeulen

Het college van B&W heeft op 23 mei de basismaatregelen voor het Verkeersplan 19e eeuwse Schil na inspraak vastgesteld. De binnengekomen inspraakreacties geven geen aanleiding de basismaatregelen te wijzigen of te schrappen. Wat nu volgt, is behandeling in de commissie Ruimte en Economie. De gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de beleidsuitgangspunten en basismaatregelen van het Verkeersplan19e eeuwse Schil en deze te onderschrijven. Ook wordt de raad gevraagd geld te reserveren voor de uitvoering van het verkeersplan.
Inspraakreacties

De inspraakreacties betreffen een scala aan onderwerpen. Voor wat betreft de basismaatregelen gaat het om een breed gedragen verzoek om een juiste afsluiting (locatie en vormgeving) van de Wilhelminastraat. Daarnaast gaat het om vragen over de mogelijke komst van een parkeergarage in de Schil-Oost. De inspraakreacties geven aanleiding een aantal zaken nader te bekijken en, in overleg met bewoners en belanghebbenden, een goede keuze te maken bij de precieze plaats van de afsluitingen in de Wilhelminastraat en op de Groenedijk/Oranjelaan. De conclusie is, dat tegen geen van de basismaatregelen een groot bezwaar bestaat.

Maatregelenkaart

Ondertussen wordt een zogeheten maatregelenkaart gemaakt. Hierop wordt per straat bekeken of er een verkeersmaatregel noodzakelijk is en zo ja, waar. Na behandeling van het Verkeersplan 19e eeuwse Schil in de raad worden bewoners en belanghebbenden uitgenodigd de maatregelenkaart te bekijken en te reageren op de verkeersvoorstellen.

De mensen die een reactie hebben ingestuurd ontvangen een brief met het collegebesluit. Informatie over het Verkeersplan 19e eeuwse Schil is voor iedereen beschikbaar op www.dordrecht.nl/schil.

Redactie
Maureen Vermeulen
Communicatie

telefoon (078) 639 6902

email m.vermeulen@dordrecht.nl

Informatie
Arjan Visser
Stadsontwikkeling
telefoon (078) 639 6784