Ingezonden persbericht


-- Persbericht --

PvdA de Baarsjes: "Blij met resultaten opschoonactie parkeervergunningen"

Amsterdam, 24 mei - De PvdA in de Baarsjes is tevreden dat er in ieder geval 399 parkeervergunningen vrijkomen in het stadsdeel. Na een controleactie die op initiatief van de PvdA is uitgevoerd, bleek dat deze vergunningen ten onrechte zijn uitgegeven.

In stadsdeel de Baarsjes zijn er 399 parkeervergunningen ten onrechte verstrekt. Dat heeft het stadsdeel vandaag bekend gemaakt. De houders hadden voor een groot deel geen recht meer op een vergunning. Dit blijkt uit een opschoonactie parkeren die op initiatief van de PvdA is uitgevoerd door het stadsdeel en Parkeer Combinatie Holland.

Goed nieuws voor de bewoners, vindt de PvdA: "Dit betekent dat er een duidelijke winst behaald kan worden om de wachtlijst te verkorten". In eerste instantie waren er veel geluiden van bewoners die door de actie gedupeerd leken te worden. Naar aanleiding van de bekendmaking van het stadsdeel blijkt dat er slechts 20 mensen bezwaar hebben gemaakt tegen de intrekking van de vergunning. Het aantal van 399 onterecht verleende vergunningen kan dus nog toenemen.

De PvdA zal het dagelijks bestuur verzoeken om regelmatig het vergunningenbestand op te schonen opdat misbruik adequaat in de kiem gesmoord kan worden.

VOOR PUBLICATIE: