Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (24/5)

TILBURG, 24 mei 2005

Politie houdt vier verdachten aan voor overvallen

TILBURG: De Tilburgse politie heeft gisteravond en vannacht vier aanhoudingen verricht in het onderzoek naar drie recente overvallen in de stad. Het gaat om Tilburgse jongemannen van 16,17 en 18 (2) jaar die verdacht worden van betrokkenheid bij deze overvallen. Er zijn op de woonadressen van de verdachten onder leiding van de rechter-commissaris zoekingen verricht. Hierbij is onder meer een wapen aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De politie van Tilburg werkt met een rechercheteam aan een serie overvallen. Zo werd afgelopen zaterdag 21 mei jl. rond 23.50 uur een café aan de Pater Dondersstraat overvallen. Op dat moment was de uitbater nog met drie personen in de gelegenheid aanwezig. Er kwamen meerdere personen binnen, waarvan er enkele een vuurwapen hadden. De daders gingen er vandoor met de auto van een van de klanten.

Op woensdag 18 mei jl. werd omstreeks 23.50 uur een café aan de Goirkestraat overvallen. Vier gemaskerde en gewapende mannen bedreigden de exploitant en drie bezoekers. Zij gingen aan de haal met een geld, drank, sigaretten en mobiele telefoons. Korte tijd daarvoor werd dezelfde avond een 25-jarige Tilburgse in haar woning aan de Lage Witsiebaan door drie gewapende mannen overvallen. De rovers gingen er onder meer vandoor met de personenauto van de vrouw en een mobiele telefoon.

Het team onderzoekt of de aangehouden verdachten voor nog meer overvallen in aanmerking komen. De politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties volgen.

Kentekenplaatdieven aangehouden

TILBURG: Vannacht zijn twee Tilburgers betrapt bij het stelen van een kentekenplaat van een personenauto aan de Edisonlaan. De eigenaar van de auto zag vanuit zijn woning de twee mannen bezig. Hierop rende hij met een familielid naar buiten en wist een van de daders, een 19-jarige Tilburger aan te houden. Via deze man kon ook de tweede verdachte, een 24-jarige Tilburger even later in diens woning worden aangehouden. De politie onderzoekt nog of er ook nog een derde persoon bij de diefstal betrokken was. De politie maakt proces-verbaal op.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vanmorgen een 25-jarige Tilburger aangehouden die in een woning aan de Ravellaan zijn moeder met een kussen zou hebben geslagen en haar met een mes bedreigd had.. De verdachte verklaarde dat hij ruzie had gekregen met zijn moeder en haar met een kussen twee keer op haar hoofd had geslagen. Daarna had hij uit de keuken een mes gepakt en had hiermee door de woning gelopen, maar hij had daar naar eigen zeggen niet mee gedreigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Willem van Hooijdonk