---


---

Prins van Oranje opent opleidings- en kenniscentrum

24-5-2005 17:05:00

Prins Willem-Alexander heeft dinsdag (24 mei) een werkbezoek gebracht aan het Air Operations Control Station Nieuw Milligen van de Koninklijke Luchtmacht. Bij die gelegenheid verrichtte hij de officiële opening van het Air Operations Control Training and Knowledge Centre. Dit verzorgt alle opleidingen voor militaire luchtverkeersleiding en luchtgevechtsleiding binnen de KLu. Daarnaast organiseert het opleidingen, cursussen en symposia op het gebied van Air Command and Control voor militaire instanties uit binnen- en buitenland.

Na de ontvangst door de commandant van het Air Operations Control Station Nieuw Milligen, kolonel E.J. Burmeister, bezocht de Prins de mensen die werken bij de luchtgevechtsleiding en de militaire luchtverkeersleiding. Daarbij werd hij geïnformeerd over de taken en werkzaamheden van beide operationele squadrons van het luchtmachtonderdeel.

De Kroonprins was verder getuige van een oefening waarin de procedures rondom en de afhandelingen van militaire en civiele vliegtuigen in het Nederlandse luchtruim aan bod kwamen. Het werkbezoek eindigde met een informeel samenzijn.