Ingezonden persbericht


Persbericht

Microkrediet voor Moeders

Graag stellen we aan u voor: stichting Microkrediet voor Moeders.

Utrecht - Een microkrediet is een lening van vaak niet meer dan enkele tientjes. De stichting Microkrediet voor Moeders geeft dergelijke kleine leningen aan vrouwen in Azië om te investeren in hun privé-ondernemingen. Zo kunnen zij hun inkomen en zelfstandigheid blijvend vergroten, de vicieuze cirkel van armoede doorbreken en al doende hun kinderen een betere toekomst bieden!

Microkrediet is inmiddels een bewezen en effectieve vorm van ontwikkelingshulp. Niet voor niets hebben de Verenigde Naties 2005 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van het Microkrediet en Prinses Máxima benoemd als één van de ambassadeurs.

Wij, Samantha Rolefes en Erlijn Sie, hebben onlangs de stichting Microkrediet voor Moeder opgericht en de eerste concrete contacten gelegd in Sri Lanka. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden in Cambodja en India. We zijn beiden bedrijfskundige en hebben - toen we dertig werden - besloten onze energie, ervaring en talenten nu ook eens in te zetten voor een goed, niet commercieel doel.

Microkrediet voor Moeders mag dan officieel een stichting zijn, wij zien het meer als een netwerkorganisatie: een samenwerkingsverband waarin iedereen die wat bij te dragen heeft - en dan bedoelen we niet alleen geld maar ook bijvoorbeeld goede ideeën en initiatieven - kan meewerken aan het bereiken van het uiteindelijke doel. En dat doel is: kansarme kinderen in Azië, via hun moeders, een reële kans geven op een betere toekomst.

Kijk voor meer informatie op: http://www.microkredietvoormoeders.org

Of neem contact met ons op:
Microkrediet voor Moeders
Appelstraat 14
3581 ER Utrecht
t: 06-10413917
f: 030-2710824
e: info@microkredietvoormoeders.org

--
Microkrediet voor Moeders
Kijk ook eens hier: http://www.microkredietvoormoeders.org email: info@microkredietvoormoeders.org
tel: +0031610413917
fax: +0031302710824