Gemeente Eindhoven

Persbericht: 24 mei 2005

Ger Peeters directeur Dienst MO

Het college van burgemeester en wethouders heeft de heer drs. Ger Peeters uit Voorburg benoemd tot directeur van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.

De heer Peeters werd 48 jaar geleden in Roermond geboren en studeerde sociologie van arbeid, organisatie en bedrijf aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen. Op dit moment is hij directeur van de School of Economics van de HBO-instelling INHOLLAND in Amsterdam/Diemen (380 personeelsleden, 6.500 studenten).

Daarvoor vervulde hij andere managementfuncties in het HBO en in de reisbranche. Na zijn studie woonde de heer Peeters een aantal jaren in het buitenland en was hij reisleider, berggids, journalist, auteur en vertaler. Ook in het recente verleden was hij in het buitenland actief als adviseur in een fusieproces in het hoger onderwijs in Zuid-Afrika.

Zijn brede maatschappelijke ervaring en belangstelling voor mens en maatschappij geven het college het vertrouwen dat Ger Peeters als directeur dienst MO de juiste man op de juiste plaats zal zijn. Gelet op zijn persoonlijkheid en achtergrond is het college van mening dat de heer Peeters ook goed past in de huidige Concerndirectie.

Met de komst van Willem Krzeszewski (per 1 maart jongstleden) en Ger Peeters (per 1 september aanstaande) zal de vijf personen tellende Concerndirectie van de gemeente Eindhoven voor het eerst op volle sterkte zijn na een lange periode waarin vacatures bestonden en functies ad interim moesten worden ingevuld.

© 2005 Gemeente Eindhoven