Gemeente Hengelo

Brand bij Annie MG Schmidt school

School gesloten na brand

Vanochtend is de brandweer Hengelo rond 10.30 uur gealarmeerd over een brand bij de Annie MG Schmidt school. Bij aankomst bleek het te gaan om een brand in de gevel aan de zijkant van de school. De school was inmiddels ontruimd. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon na een half uur het sein brandmeester geven. De gevel heeft vlam gevat na het wegbranden van onkruid.

Bij aankomst van de eerste tankautospuit van brandweer Hengelo bleek het te gaan om een brand van de gevel aan de zijkant van de school. Dit ging gepaard met veel rookontwikkeling.

Alle schoolkinderen en leerkrachten hadden de school inmiddels verlaten. De brandweer heeft het vuur van binnen en buiten bestreden. Hierbij kregen zij ondersteuning van een tweede tankautospuit.

Oorzaak van de brand is het vlam vatten van de gevel aan de zijkant van het pand. Dit gebeurde bij het wegbranden van onkruid. De schade is nog onbekend.

De schoolkinderen zijn opgevangen in een kerk aan de overkant van de school. Vanmiddag en morgen is de school nog gesloten. De kinderen hebben vrij gekregen.

Nadere gegevens:

Adres:
Old Ruitenborgh 31 in Hengelo
Tijdstip: Dinsdag 24 mei 2005 om 10.43 uur
Brandmeester: om 11:07 uur werd het sein brandmeester gegeven Aantal ingezette voertuigen door de brandweer: twee tankautospuiten, 1 hoogwerker, 1 watercontainer en 1 OvD voertuig
Ingezet personeel: 17 brandweerlieden