Politie Zeeland


---


W-2874-2005 Diefstal mobiele telefoon

Een 26-jarige Middelburger werd dinsdag omstreeks 12.00 uur op het Molenwater in zijn woonplaats beroofd van zijn mobiele telefoon.
Hij liep te telefoneren toen achter hem een scooter naderde met daarop twee personen. De passagier schopte hem en pakte tegelijkertijd de telefoon uit zijn hand. Hierbij kwam de Middelburger ten val. De scooterrijder en de passagier gingen er vandoor in de richting van het centrum. De waarde van de telefoon bedraagt enkele honderden euro's.


W-2875-2005 Woninginbraak

Dinsdag tussen 02.00 en 07.00 uur werd ingebroken in een woning in Radenhove in Middelburg.
Er werden enkele euro's, persoonlijke papieren, een rekenmachine en rookwaar weggenomen. Uit de tuin verdween een krat bier, gevuld met lege en volle flesjes.


Z-2876-2005 Kampeerwagen bekrast

In de nacht van maandag op dinsdag werd in de Ter Hagenstraat in Zuiddorpe een kampeerwagen met een scherp voorwerp bekrast.
Het schadebedrag is onbekend.


W-2877-2005 Aanhouding in Vlissingen

Dinsdag om 13.45 uur werd een 32-jarige Vlissinger in de Badhuisstraat in zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling van twee vrouwelijke stadswachten op het Betje Wolffplein.
Een van de twee, een 38-jarige Vlissingse, werd al enige tijd tijdens haar werk- zaamheden door de man aangesproken en uitgescholden. Dinsdagmiddag gebeur- de dit weer en ook begon de man naar haar te spugen. Vervolgens gaf hij haar een klap. Haar collega, een 40-jarige vrouw, eveneens uit Vlissingen probeerde verdere escalatie te voorkomen en werd door de man geschopt. De man liep al scheldend weg en werd even later in de Badhuisstraat aangehouden.

W-2878-2005 Aanrijding in Middelburg
In het Groene Woud in Middelburg vond dinsdag om 07.30 uur een aanrijding plaats.
Een 31-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland stond stil in een file voor de verkeerslichten. Een achteropkomende 30-jarige bestuurder uit de gemeente Veere kon niet tijdig remmen en er ontstond een aanrijding waarbij de 31-jarige man nekklachten opliep. Het is onbekend of hij naar een ziekenhuis is gebracht. Beide auto's raakten beschadigd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.