Gemeente De Ronde Venen


Uitgangspunten woningbouw Westerheul IV aangeboden aan gemeenteraad

Het college van B&W van De Ronde Venen biedt een zogeheten Nota van Uitgangspunten voor woningbouwontwikkeling in het gebied Westerheul IV ter vaststelling aan de gemeenteraad aan. Vooruitlopend hierop organiseren B&W een inspraakavond.

Om in te spelen op de woningbehoefte in De Ronde Venen is de gemeente van plan om van de locatie Westerheul IV een woongebied te maken. De locatie bevindt zich tussen de Mijdrechtse Dwarsweg, de Voorbancken, het bedrijventerrein Voorbancken en de Spoordijk. B&W hebben voor de voorgenomen woningbouwontwikkeling een aantal uitgangspunten geformuleerd, die naar verwachting besproken worden in de vergadering van de raadscommissie Ruimtelijk Ordening op 21 juni en de gemeenteraad op 30 juni 2005.

Vooruitlopend op de behandeling in de raadscommissie wil het college met omwonenden, belangstellenden, belangengroepen, adviescommissies en geĂŻnteresseerde woning-/kavelkopers van gedachten wisselen over de door de gemeenteraad vast te stellen uitgangspunten. Hiertoe wordt op woensdag 8 juni 2005 om 19.30 uur een inspraakbijeenkomst gehouden in dorpshuis De Boei, Kerklaan 32 in Vinkeveen.

Ten aanzien van de woningdifferentiatie wordt op dit moment uitgegaan van de volgende verdeling.

Huursector

Eengezins

Huurprijzen

Aantal (%)

= 7%
> 486
3%
Sub totaal

10%

Meergezins

6%
317 - 486
11%
> 486
8%
Sub totaal

25%

Totaal

35%

Koopsector

Eengezins

Koopprijzen

Aantal (%)

= 10%
= 10%
> 300.000
20%
Sub totaal

40%

Meergezins
= 10%
> 160.000
15%
Sub totaal

25%

Totaal

65%

In totaal wordt op dit moment uitgegaan van de bouw van circa 235 woningen.

De Nota van Uitgangspunten Westerheul IV ligt vanaf 24 mei tot en met 10 juni 2005 ter inzage in het gemeentehuis en de bibliotheek aan het Tuinderslaantje 4 te Vinkeveen. De Nota is ook te raadplegen via de website, www.derondevenen.nl. Schriftelijke reacties kunnen gezonden worden naar het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 250 3640 AG Mijdrecht, onder vermelding van Westerheul IV. Reacties die binnenkomen na maandag 13 juni 2005, 9.00 uur kunnen niet meer ter beschikking gesteld worden van de gemeenteraad.

De mondelinge en schriftelijke opmerkingen worden gebundeld in een inspraakverslag en ter beschikking aan de gemeenteraad gesteld. Als daarvoor aanleiding is, kunnen de raadsleden op-merkingen meenemen in hun besluit.

De gemeenteraad wordt ook gevraagd een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gebied waarna een voorontwerp van een bestemmingsplan zal worden opgesteld.

Via de onderstaande link kunt u de Nota van Uitgangspunten, met bijbehorende documenten downloaden.

Nota van Uitgangspunten Westerheul IV (Nota)