Elsevier Congressen

Kapitaal voor sociaal

Instellingen in zorg en welzijn worden geconfronteerd met stevige bezuinigingen. Deels moeten die worden opgevangen door efficiënter werken. Deels door meer marktwerking. Maar ook gaan instellingen steeds vaker op zoek naar andere bronnen van inkomsten. Naar geld van sponsors en fondsen. Zorg + Welzijn, het 14 daags opiniemagazine, organiseert op donderdag 24 mei 2005 het praktijkcongres Kapitaal voor sociaal. Tijdens dit praktijkcongres krijgt u een indruk van de mogelijkheden van alternatieve financieringsbronnen en de criteria waaraan een projectvoorstel moet voldoen. Daarnaast maakt u kennis met een aantal belangrijke fondsen, subsidiekanalen en successtories uit de non-profit sector. Een informatiemarkt biedt u de gelegenheid kennis te maken met verschillende fondsen, sponsors en adviesbureaus.

Thema's:

* Hoe gaat sponsoring en fondsenwerving in zijn werk?
* Welke fondsen zijn er? En wat voor eisen stellen zij?
* Op welke sponsors richt uw instelling haar pijlen?
* Wat heeft u aan een sponsor en wat heeft een sponsor aan u?
* Welke wervingsstrategie kunt u het best hanteren om de kans op succes zo groot mogelijk te maken?

Uw sprekers zijn:

* Prof. dr. T. Schuyt, bijzonder hoogleraar filantropie, sponsoring en vrijwilligerswerk aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
* M. Verstegen, voorzitter Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving

* B. Arends, hoofd projecten bij het Oranjefonds
* H. Zuiver, directeur welzijnsorganisatie Combiwel, maatschappelijk ondernemer van het jaar 2004

* Mr. N. Benninga van adviesbureau De Sponsorbank
* S. van Apeldoorn, fondsenwerver bij de welzijnsorganisatie Escamp in Den Haag

* J. van Summeren, directeur van Van Summeren non-profit partners
* T. Meinema, NIZW International Centre

Bestemd voor: Directeuren, beleidsmedewerkers, projectmanagers en stafcoördinatoren van organisaties in de sector zorg en welzijn en andere non-profitinstellingen, belangenorganisaties van patiënten en consumenten van zorg- en welzijnsdiensten, adviseurs werkzaam in de non-profitsector en tevens voor politici en beleidsmedewerkers van lokale overheden.

Datum, locatie en routebeschrijving:

Het congres vindt plaats op 24 mei 2005 in De Meervaart te Amsterdam De routebeschrijving en bevestiging worden minimaal 3 weken voor aanvang van het congres verstuurd.

Klik hier voor uw routebeschrijving:

Kosten:
U betaalt 345,- per persoon (excl. BTW)

Kortingen:

* Bent u abonnee van Zorg + Welzijn, dan betaalt u 295,- per persoon excl. BTW.

* U kunt een abonnement nemen op Zorg + Welzijn à 181,- incl. BTW (instellingen) of 85,- incl. BTW (particulieren) en profiteert direct van de abonneekorting van 50,-

* U maakt gebruik van de 10 jaar Zorg + Welzijn jubileumaanbieding. Ter kennismaking ontvangt u 6 nummers voor 26,-. Deze aanbieding geeft geen recht op abonneekorting voor dit praktijk congres.

Contact / inschrijven:
Heeft u vragen of opmerkingen m.b.t. het programma, neemt u dan contact op met Henny Mientjes via 070 - 441 51 88 of henny.mientjes-rees@reedbusiness.nl

Klik voor het volledige programma: Programma Kapitaal voor sociaal

Uw profileringsmogelijkheden:
Op dit congres bestaat de mogelijkheid om de activiteiten van uw organisatie te presenteren door middel van een stand of sponsoring. Voor meer informatie of voor een overzicht van de promotiemogelijkheden kunt u contact opnemen met Fenneke Visser, telefoonnummer 070 - 441 57 23.

.