Gemeente Beverwijk


27-04-2005
Bestemmingsplan 'Westertuinen en omgeving'

Voor het gebied in de omgeving van Westertuinen wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de gemeentegrens met Heemskerk aan de noordzijde, Alkmaarseweg, Wijk aan Duinerweg, Plantage, de Gladiolenlaan en de waterpartijen tussen de Gladiolenlaan en de Plantage. Het bestemmingsplan bestaat uit een boekje met voorschriften en een toelichting en een plankaart. Het bestemmingsplan legt de diverse bestemmingen vast zodat voor iedereen duidelijk wordt wat wel of niet mag op een bepaalde plaats. Daarnaast bevat het bestemmingsplan allerlei regels op het gebied van bouwen en hoe de grond of de gebouwen gebruikt mogen worden. In een bestemmingsplan legt de gemeente haar ruimtelijk beleid vast.

Om bij het maken van een bestemmingsplan zoveel mogelijk bewoners en belanghebbenden te betrekken wordt het plan ter inzage gelegd. Iedereen wordt zo in de gelegenheid gebracht om het bestemmingsplan in te zien en zijn of haar mening te geven. Het voorontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 28 april 2005 tot donderdag 26 mei ter inzage. Iedereen kan het voorontwerp bestemmingsplan Westertuinen en omgeving deze periode op werkdagen inzien in het Stadskantoor van de gemeente Beverwijk. Daarnaast ligt een exemplaar ter inzage in de openbare bibliotheek Beverwijk-Heemskerk, in de vestiging aan de Kerkstraat 144 te Beverwijk.

Op 24 mei 2005 wordt over dit onderwerp van 19.30 uur tot 20.30 uur in de raadzaal van het stadskantoor te Beverwijk een informatie-/ inspraakavond gehouden.

U kunt uw mening zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan de burgemeester en wethouders van Beverwijk. Uw reactie moet voor een juiste verwerking van de gegevens, uiterlijk zijn ingediend op de laatste dag waarop de stukken ter inzage liggen.

Bezwaren (zienswijzen) kunnen slechts worden ingediend in de volgende fase waarin het ontwerp bestemmingsplan ter inzage gaat in het kader van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Hiervan wordt in een volgende fase mededeling gedaan. Daarom kunnen nu geen bezwaren, maar wel reacties worden ingediend.