Gemeente 's-Hertogenbosch

19-05-2005

Inloopavond wijkspeelplaats Burgemeester van Zwietenpark (Maaspoort)

Op dinsdag 24 mei aanstaande organiseert de gemeente een inloopavond over de inrichting van de wijkspeelplaats in het Burgemeester van Zwietenpark. De plek ligt tussen de dierenweide en de woonbebouwing van de buurt Maasdal, de omgeving van de verouderde voormalige waterspeelplaats. Het inrichtingsplan is samen met een vertegenwoordiging van bewoners opgesteld. Een wijkspeelplaats is een speel- en ontmoetingsplaats voor alle leeftijdsgroepen: jonge kinderen, schoolgaande kinderen, jongeren, maar ook volwassenen. Kinderen van de scholen Gandalf en Opstap hebben tekeningen voor deze wijkspeelplaats gemaakt. Hieruit is het thema van de wijkspeelplaats "Cowboy- en indianendorp" gekozen.

De wijkspeelplaats bestaat uit drie gebieden: de plek van de voormalige waterspeelplaats, de daarbij aangrenzende ronde cirkel en het grasveld met de bestaande jongerenontmoetingsvoorziening (JOP) en doeltjes. Het is de bedoeling dat de plek van de voormalige waterspeelplaats een ecologisch karakter krijgt met natuurlijke speelaanleidingen. De ronde cirkel wordt ingericht met de thema speelplek. De invulling van het bestaande trapveld met JOP blijft ongewijzigd.

De plek van de voormalige waterspeelplaats wordt heringericht. De betonnen bak van de waterspeelplaats wordt verwijderd en met gras ingezaaid. De bestaande waterplassen blijven gehandhaafd. Er wordt een nieuwe route door de natuurlijke inrichting gemaakt met een (schelpen)pad en houten vlonders over het water. De bestaande banken worden zodanig herplaatst dat deze wat verder van het fietspad en de woningen komen te staan. De speelaanleidingen bestaan uit liggende boomstammen en wigwams van wilgenten.

De thema speelplek wordt ingericht voor de leeftijdsgroepen jonge kinderen (0-6 jaar) en schoolkinderen (6-12 jaar). Binnen de cirkel komt een nieuwe padenstructuur. Aan de buitenrand komen op meerdere plekken spelaanleidingen in de vorm van lage heuveltjes en één grotere heuvel. Bij twee lage heuveltjes komen grote keien te liggen. De plek wordt verder ingericht met speeltoestellen die het thema versterken. Een gecombineerde schommel als "toegangspoort", een klimglijcombinatie als "cowboydorp", een speelhuisje voor de "sheriff" en een wip en veerelement "paard". Nabij de speeltoestellen worden picknicksets en afvalbakken geplaatst. Het veld met de bestaande JOP en doeltjes blijft gehandhaafd. Het grasveld van het trapveldje wordt verbeterd.

U kunt het plan 's avonds tussen 19.00 en 20.30 uur komen bekijken in Steunpunt Epigoon, Durendael 1 in Maaspoort. U bent van harte welkom!