#RSS 2.0 RSS .92 Atom 0.3


vrijdag 20 mei 2005

Woensdag 24 mei actie bij het FNV-congres



Op woensdag 25 mei 2005 om 13.00 uur verzamelen FNV-leden bij De Doelen in Rotterdam om tijdens de tweede dag van het FNV-Congres een eerbetoon te geven aan het `100 jarig bestaan' van de vakbeweging. Tegelijkertijd willen wij duidelijk maken dat nu de tijd is aangebroken voor een progressieve agenda van de vakbeweging omdat anders het bestaansrecht van de vakbeweging compleet wegvalt. Komt allen!!!

Op dinsdag 24 mei en woensdag 25 mei 2005 viert de FNV Vakcentrale haar 100-jarig bestaan tijdens het FNV Congres. Dit congres wordt gehouden in De Doelen te Rotterdam. Je weet wel van 20 september 2004 op de Coolsingel in het kader van `Kabinet gaat een brug te ver!'. Deze regionale manifestatie en demonstratie tegen de afbraakplannen van dit Kabinet Balkellende II kende een enorme deelname van de diverse achterbannen van de verschillende bonden. Ruim 50.000 mensen kwamen over de brug om de kabinetsplannen aan te vallen. Zij kwamen net als de 300.000 mensen op 2 oktober 2004 in Amsterdam ook in verzet omdat hun vakbeweging werd aangevallen door de marktfundamentalisten van Balkellende II. De leden creëerden weer een smoel voor de vakbeweging met als motto: Sterker door Strijd!.

Op woensdag 25 mei 2005 is dezelfde Balkenende uitgenodigd om een toespraak te houden op ons FNV Congres. Wij hebben geen behoefte aan toespraken met marktfundamentalistische geneuzel waarin wij worden toegesproken dat we `voor' de Europese Grondwet moeten stemmen, dat het belangrijk is dat wij onze sociale wetgeving verlagen en langer moeten doorwerken en dat misschien wel de AOW-leeftijd naar achteren geschoven moet worden omdat wij anders onze concurrentiepositie gaan verliezen.

Daarom willen wij op woensdag 25 mei 2005 om 13.00 uur verzamelen bij De Doelen om eer te betuigen aan het `100 jarig bestaan' van de vakbeweging. Nu is de tijd aangebroken voor een progressieve agenda van de vakbeweging omdat anders de bestaansrecht van de vakbeweging compleet is weggevallen.

Om 13.30 uur is op het Congres het programma-onderdeel `Intermezzo' aan de beurt. Dit zullen wij met z'n allen gaan verzorgen. Om 13.45 uur zijn de verkiezingen van het nieuwe Federatiebestuur aan de orde. Om 14.45 uur staat er een toespraak van Balkenende gepland. Tijd voor een ander geluid dus. Respect voor een ieder, maar vooral voor de leden van de vakbeweging zullen we maar zeggen. Komt allen!!

© SP 1996-2005