Gemeente Delft embargo tot 24 mei 19.30

Huldiging kampioenen Rugby Club Delft

Dinsdag 24 mei om 19.45 uur zullen in het Stadhuis van Delft de rugbykampioenen van Rugby Club Delft gehuldigd worden door Jan Torenstra (wethouder sport). De jonge rugbyers zijn Nederlands Kampioen in de categorie Mini's (11-13 jaar). Hiervoor ontvangen de 22 kampionen van de wethouder een bronzen sportspeld.

Het team bestaat uit 4 meisjes en 18 jongens, de kampioenen zijn:Luna Andrea, Jan Bakkeren, Erik Blokland, Lemarre el Bouchehati, Davy du Chatenier (via de Brede School lid geworden bij de RC Delft), Darren Davis, Daan Dekker, Bink van Drongelen, Clint van Drongelen, Suzanne den Dulk, Ilie Greeve, Youk Greeve, Guus Hellinga, Tara Heijnekamp, Yara Konings, Allard Leijssen, Pim Nienaber, Pim Sala, Joost van Sandick, Dylan van StamLennart Tas en Max Vel Tromp. De trainers en coaches zijn: Dave Davis en Eric van Oosten.

Het betreft hier het Nederlands Kampioenschap in de categorie Mini's, leeftijdsgroep 11-13 jaar. Een Mini team bestaat uit 13 spelers maar bij de RC Delft hebben we 22 spelers die rouleren in dat zelfde team. De 15 beste teams uit Nederland deden mee aan dit kampioenschap. Rugby is een teamsport voor iedereen, klein, dik ,dun, groot, jongens en meisjes. Rugby is een "animal sport, played by gentlemen" dus hier hebben we de nieuwe heren en dames van Delft. Dit kampioenschap is bijzonder voor: de spelers zelf uiteraard, voor de RC Delft omdat wij dit kampioenschap nog nooit eerder hebben behaald, voor rugby in Delft waar 3 clubs zijn en voor de jeugdsport.



Gemeente Delft