BEURSKLACHT
http://www.beursklacht.nl

Aannemen aanbod Dexia is diefstal eigen beurs

Aannemen aanbod Dexia is diefstal eigen beurs

Het schikkingsaanbod dat stichting Leaseverlies zaterdag 21 mei heeft voorgelegd aan haar leden is zeer mager te noemen. In een interview met Hooft Graafland blijkt dat er bovendien een aantal misverstanden leven bij de stichting Leaseverlies. Er wordt gesteld dat doorprocederen nog jaren zal duren, voordat er een definitieve rechterlijke uitspraak ligt. Bovendien wordt gesteld dat de kosten van procederen erg hoog zijn.

Dit zijn beide misvattingen. In reactie op de voors en tegens van allerlei belangenbehartigers stelt de stichting dat er tientallen zaken lopen bij het Hof. Gevolg hiervan is dat definitieve uitspraken minder lang op zich zullen laten wachten, dan de stichting wil doen voorkomen. Bovendien zijn er op dit moment ook mogelijkheden om op goedkope wijze te kunnen procederen. Nu er goedkope manieren zijn om te procederen, wordt een gang naar de rechter voor velen betaalbaar. Hierover verder in dit artikel meer.

Voorts stellen wij vraagtekens bij de objectiviteit van de procedure om te stemmen. Leaseverlies stelt een vergoeding in het vooruitzicht van 45 euro voor de mensen die zijn aangesloten bij de stichting. Op deze wijze wordt het stemgedrag beïnvloed. Voor mensen die lid zijn van de stichting Eegalease wordt een zelfde vergoeding in het vooruitzicht gesteld. Mensen die lid zijn van beide stichtingen krijgen dus 90 euro teruggestort. Omdat mensen die al lid waren van Leaseverlies met korting lid konden worden van Eegalease, wordt dus meer uitgekeerd, dan dat beide stichtingen aan inkomsten hadden. Aangezien de stichtingen ook salarissen moesten uitkeren, gedurende de tijd na de oprichting, lijkt het ons sterk dat beide stichtingen dit geld in kas hebben. Het geld dat in het vooruitzicht wordt gesteld, moet daarom ergens anders vandaan komen.

Voor de stichting Leaseverlies geldt ook dat zij bijzonder zwak staat voor de rechter. De stichting heeft alleen misleiding als argument aangevoerd, terwijl Dexia zich schuldig heeft gemaakt aan meer zaken. Bijvoorbeeld het niet uitvoeren van de zorgplicht, die ook voor Dexia gold. Bovendien laat de jurisprudentie van de laatste tijd zien, dat de uitspraken van de rechters veel meer in het voordeel zijn van de gedupeerden, dan de uitkomst van het schikkingsvoorstel.

Bovendien stelt de stichting dat wanneer de beleggers, als ze de aandelen destijds met eigen geld hadden gekocht, ook verlies zouden hebben geleden. Dit is een misvatting van de eerste orde. Vrijwel alle mensen die een aandelenlease overeenkomst getekend hebben, waren geen beleggers. Bij vrijwel al deze mensen geldt, dat wanneer een risicoprofiel was opgesteld, gebleken zou zijn dat Dexia de aangeboden producten nooit had mogen verkopen. Dit heeft Dexia nagelaten, waarmee op grove wijze de zorgplicht is geschonden. Daar komt nog bij dat Dexia nog steeds niet afdoende heeft weten aan te tonen dat er daadwerkelijk aandelen zijn gekocht. In een aantal rechtszaken is dit nu aan de orde. Hier gaat de stichting, zeer ten onrechte, volledig aan voorbij.

Beursklacht en de vereniging Payback willen u graag tijdens de komende informatiebijeenkomsten volledig op de hoogte brengen van de inmiddels gestarte collectieve procedures inzake Dexia, Aegon Vliegwiel, Levob en Fortis- Groeivermogen en Defam en daarnaast ingaan op het u aangeboden schikkingsvoorstel..

Bovenstaande collectieve procedures tegen o.a. Dexia worden voor een betaalbaar prijsniveau aangeboden.

Wij willen u graag uitnodigingen voor de informatiebijeenkomsten op 28 mei in Ledeacker, 4 juni in Bavel en 14 juni in Amstelveen.

Voor locaties en tijdstippen verwijzen wij graag naar de website.

Graag tot ziens op één van de informatiebijeenkomsten.

Beursklacht
www.beursklacht.nl
info@beursklacht.nl

Vereniging Payback
www.pay-back.nl
info@pay-back.nl

Voor de redactie: Meer info via: info@beursklacht.nl, Beursklacht Postbus 2020 2003 EP Haarlem, via telefoonnummer: 0900 2552248 / info@pay-back.nl, Vereniging Payback Postbus 60 7700 AB Dedemsvaart

24 mei 05 06:25