Ingezonden persbericht


Published: 07:30 24.05.2005 GMT+2 /HUGIN /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: 22 miljoen euro orders voor technologische renovatie drie Nederlandse overheidsgebouwen

Gouda, 24 mei 2005 - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het onlangs voor 22 miljoen euro orders heeft ontvangen voor de technologische renovatie en upgrading van drie overheidsgebouwen, te weten: de tijdelijke huisvesting van het ministerie van Financiën in Den Haag, het Provinciehuis in Zwolle en de kantoorontwikkeling 'Westraven' in Utrecht.

De markt voor kantoorgebouwen in Nederland vertoont de eerste kenmerken van een voorzichtige opleving. Hoewel het aantal nieuwbouwprojecten nog steeds beperkt is, lijkt de markt voor technologische renovatie en upgrading van gebouwen aan te trekken. Het gaat hierbij om op goede locaties gelegen publieke en private gebouwen die technologisch verouderd zijn. Op basis van het multidisciplinaire technologische dienstenpakket van Imtech (de integrale combinatie van ICT, elektrotechniek en werktuigbouw) is Imtech als full service contractor in staat dit soort complexe projecten te realiseren, waarbij de verantwoordelijkheid wordt genomen voor technologische oplossingen, inclusief de bouwkundige aanpassingen. Technologisch gezien gaat het aanbrengen van state-of-the-art oplossingen op het gebied van elektrotechniek, energie, stroom, ICT-infrastructuur, lucht- en klimaattechnologie, toegangscontrole en (brand)beveiliging. Imtech is verantwoordelijk voor de engineering, installatie/implementatie, inbedrijfstelling en overdracht aan de betrokken opdrachtgevers.

Imtech is binnen de combinatie Florijn (Imtech, Heijmans, Vebego en NIB) in de race voor de totale renovatie van het Ministerie van Financiën aan het Korte Voorhout in Den Haag. Dit is een PPS-project (Publiek Private Samenwerking) met een looptijd van 25 jaar voor de complete technologische en bouwkundige renovatie voor dit ministerie, inclusief de exploitatie. De besluitvorming voor gunning hiervoor vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal van 2006. Teneinde de ambtenaren van het ministerie tijdelijk te huisvesten wordt het 35.000 m² grote pand aan de Beatrixlaan in Den Haag door Imtech technologisch opnieuw ingericht, inclusief bouwkundige aanpassingen. Het project wordt begin 2006 opgeleverd.

In opdracht van de Provincie Overijssel is Imtech verantwoordelijk voor de complete technologische renovatie van het Provinciehuis in Zwolle. Deze renovatie zal worden uitgevoerd in twee fasen, waarmee de exploitatie van het Provinciehuis gedurende de renovatie is gegarandeerd. Hierbij worden diverse nood- en veiligheidsvoorzieningen getroffen. Onlangs zijn de werkzaamheden gestart en de eerste fase zal in mei 2006 gereed zijn. Het totale project zal medio februari 2007 afgerond worden.

In opdracht van de Rijksgebouwendienst verzorgt Imtech een deel van de technologische renovatie van de 27.000 m² grote kantoortoren 'Westraven' in Utrecht. Daarnaast verzorgt Imtech een deel van de technologische inrichting van een 23.000 m² grote aanbouw aan deze toren. Het project zal in mei 2007 worden opgeleverd en zal dan de thuisbasis vormen voor diverse rijksdiensten, waaronder de Bouwdienst en het Future Center van Rijkswaterstaat en de Regionale Dienst Utrecht. Imtech maakt samen met BAM, Ballast Nedam en Homij deel uit van de bouwcombinatie Westraven, die verantwoordelijk is voor het totale project.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 13.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Engeland, Spanje en is tevens actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 Index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl