Koninklijke Ahold


Ahold CFO Hannu Ryöppönen aanvaardt nieuwe uitdaging in loopbaan

Zaandam, 24 mei 2005 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat CFO Hannu Ryöppönen heeft besloten een nieuwe betrekking te aanvaarden buiten het bedrijf. Hij blijft CFO bij Ahold tot 31 augustus 2005 en wordt vanaf 1 september 2005 CFO en plaatsvervangend CEO bij Stora Enso.

Stora Enso, een Fins-Zweedse beursgenoteerde onderneming, is een geïntegreerde papier-, verpakkings- en houtonderneming. De heer Ryöppönen zal werkzaam zijn in het in Londen gevestigde internationale kantoor van Stora Enso.

Ahold president en CEO Anders Moberg zei in een reactie op het vertrek van zijn CFO: "Ik betreur het dat Hannu de onderneming verlaat. Zijn prestaties tijdens de Road to Recovery hebben geholpen de onderneming weer op de rails te krijgen. Hoe dan ook, ik realiseer me goed dat dit een interessante kans is voor Hannu en dat Londen weer zijn thuisbasis zal zijn. Ik zou Hannu graag willen bedanken voor zijn aanzienlijke bijdrage aan ons bedrijf in moeilijke tijden en ik wens hem het allerbeste toe in deze nieuwe uitdaging."

Hannu Ryöppönen kwam bij Ahold op 1 juli 2003, in een tijd dat onze herstelstrategie nog in ontwikkeling was. Hij heeft een belangrijke rol vervuld in het herstel van de financiële gezondheid van de onderneming. Onder zijn leiderschap hebben we een succesvolle claimemissie afgerond aan het eind van 2003 en waren we in staat ons ambitieuze desinvesteringsprogramma in hoog tempo uit te voeren. Als gevolg daarvan werd onze nettoschuld substantieel gereduceerd en konden wij ook een nieuwe ongedekte kredietfaciliteit aangaan tegen veel betere voorwaarden.

De procedure om een opvolger te vinden voor Hannu Ryöppönen zal direct worden gestart.

Ahold Corporate Communicate: 075 - 659 5720

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02