FloraHolland


Weekbericht vestiging Rijnsburg: week 20

RIJNSBURG (24 mei 2005) - Week 20 is op vestiging Rijnsburg afgesloten met een mooie omzetgroei van 2,3 procent. De prijsvorming was deze week exact gelijk aan die in 2004, namelijk 0,22. Ondanks dat we één veildag minder hadden, doordat maandag 2e Pinksterdag uitviel, hadden we 2,2 procent meer stuks voor de klok, waardoor we de omzetgroei konden realiseren. Vrijdag was er sprake van een oplopende markt vanwege Franse Moederdag, waardoor deze dag werd afgesloten met een middenprijs van 0,24.

De groei in stuks werd vooral gerealiseerd door een toename van 30 procent van de grootbloemige importrozen. Deze toename had enigszins effect op de prijsvorming die met 0,02 daalde naar 0,242. Ondanks de daling in stuks bij een aantal andere producten, zoals hypericum, waxflower, standaardanjer kwam de stuksgroei van importproducten uit op 7,2 procent.

In week 20 zijn er behoorlijke aantallen gladiolen aangevoerd voor deze tijd van het jaar, in totaal ruim 164.000 stuks. Het overgrote deel komt uit Israël en Zuid Europa. Over het algemeen is de kwaliteit uitstekend wat ook tot uiting komt in de gemiddelde prijs van 0,35.

Dit jaar wordt een forse uitbreiding verwacht van het aanbod pioenrozen. In week 20 zien we dit terug in een stuksgroei van 40 procent. De groei zit zowel in de diepte als ook de breedte van het assortiment. Deze week wordt er in de showruimte van vestiging Rijnsburg een Pioenenshow gehouden. Hierbij worden diverse variëteiten geshowd. Daarnaast vindt er een uitbloeiproef plaats in de uitbloeiruimte.

Het seizoen van de Helianthus is dit jaar ook eerder van start gegaan. In totaal is de stuksgroei in week 20 +13,9 procent, echter aan de Nederlandse aanvoerzijde is er sprake van bijna een verdubbeling met + 96 procent stuksgroei.


---