Politie Hollands Midden

Datum: 24 mei 2005

Leiderdorp Rijden onder invloed

De politie hield op maandag 23 mei, omstreeks 23.50 uur, een 57-jarige man uit Leiderdorp aan. De politie verdacht de man op basis van zijn rijgedrag van het rijden onder invloed. De automobilist werd aangehouden op de Windmolen en onderworpen aan een blaastest. De uitslag van 685 ug/l (limiet 220 ug/l) leverde hem een proces-verbaal op. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 8 uur.

Hoogmade Verkeersongeval

Maandag 23 mei omstreeks 19.40 uur vond op de kruising Noordeinde/ Graaf Willem II laan een verkeersongeval plaats. Een 32-jarige automobilist uit Hoogmade reed vanuit de richting Zuideinde en wilde op de kruising linksaf slaan. De automobilist werd verblind door de zon en zag daardoor de scooter over het hoofd die in tegenovergestelde richting reed. Een aanrijding was het gevolg. De bestuurster, een 20-jarige vrouw uit Oude Wetering, en haar 18-jarige bijrijdster uit Leimuiden werden met een beenbreuk overgebracht naar het LUMC en het Rijnland Ziekenhuis.

Leiderdorp Verkeersongeval

Maandag 23 mei omstreeks 22.00 uur vond op de kruising Engelendreef/ Bosdreef een verkeersongeval plaats. Een 22-jarige automobilist uit Leiderdorp reed over de Engelendaal in de richting van de Persant Snoepweg. Een 12-jarige fietser uit zijn woonplaats wilde oversteken ter hoogte van de Bosdreef, maar werd op de rechterrijbaan aangereden door de automobilist. De bestuurder zag een auto van links komen en zag daardoor de fietser over het hoofd. De fietser werd met een hoofdwond en kneuzingen overgebracht naar het LUMC.

Nieuwkoop Meer aanhoudingen na vernieling

De politie heeft maandag 23 mei nog drie Nieuwkopers van 16,17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van het vernielen van een lantaarnpaal. Vorige week hield de politie al een 15-jarige Nieuwkoper aan. Op donderdag 19 mei, rond 21.30 uur, kreeg de politie een melding dat er een vijftal jongens op de Elleboogvaart een lantaarnpaal vernielden. De politie kon ter plaatse de 15-jarige verdachte aanhouden. De politie verwacht binnenkort ook de vijfde verdachte te kunnen aanhouden.

Gouda Zakkenroller

De politie heeft aangifte opgenomen van een 65-jarige vrouw uit Moordrecht. De vrouw is op maandag 23 mei, omstreeks 15.10 uur, van haar portemonnee bestolen in een winkel aan de Nieuwe Markt. De portemonnee is uit haar schoudertas ontvreemd tijdens het winkelen. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte en raad personen ook tijdens het winkelen aan goed op de tas te letten. Zorg dat de tas is afgesloten en dat de portemonnee uit het zicht is opgeborgen.

Gouda Aanhoudingen na poging inbraak

De politie heeft op maandag 23 mei, omstreeks 23.50 uur, twee aanhoudingen verricht op de Boelekade. Na een melding van een mogelijke inbraak in een bedrijf is de politie ter plaatse gegaan. De aandacht ging uit naar twee verdachten. De mannen, een 23-jarige en een 20-jarige Gouwenaar, hielden zich schuil achter een vuilcontainer toen zijn door de politie opgemerkt werden. De mannen zijn aangehouden op verdenking van poging inbraak dan wel verboden toegang en zijn overgebracht naar het bureau.

Waddinxveen Rijden onder invloed zonder rijbewijs

De politie heeft op dinsdag 24 mei, omstreeks 02.00 uur, een 32-jarige automobilist uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed op de Kanaaldijk en viel op door zijn rijgedrag. De man werd aangehouden en onderworpen aan een blaastest. De uitslag van de test bedroeg 615 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. De politie wilde hierop zijn rijbewijs innemen, was het niet dat het rijbewijs van de man eerder het jaar al was ingevorderd wegens het rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Waddinxveen Rolstoel gevonden

De politie Waddinxveen heeft op zaterdag 21 mei op de Tesselschadelaan een onbeheerde rolstoel aangetroffen. De rolstoel lag daar in de bosschages. Het betreft een lichtgewicht rolstoel die in goede staat verkeert. Vooralsnog zijn er geen vermissingen bij de politie opgegeven van een dergelijke rolstoel. De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Voor nadere informatie kan gebeld worden met de politie Waddinxveen via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --