Gemeente Voorschoten

Persberichten - Onderzoek 'zorg in eigen kring' Uitgebracht op: dinsdag 24 mei 2005

De gemeente Voorschoten is op zoek naar mensen met een visie op het plan van het Kabinet om zorg in eigen kring (onder andere mantelzorg) te stimuleren. In de loop van 2006 gaat de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de WMO, van kracht. Een van de uitgangspunten van deze wet is dat huishoudelijke zorg voor inwoners met beperkingen in eerste instantie in eigen kring gezocht moet worden.

De gemeente wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo en wil in dit verband graag weten wat de mening van haar burgers is over dit onderdeel van de nieuwe wet. Daarom werkt zij mee aan een onderzoek over dit onderwerp dat wordt uitgevoerd door Linda van der Zwaan. Zij rond hiermee haar studie Maatschappelijke Vraagstukken & Beleid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam af.

Mevrouw van der Zwaan onderzoekt twee doelgroepen. Ten eerste inwoners die rechtstreeks met deze wet te maken krijgen. Dat zijn mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking en hun familieleden. Ten tweede is mevrouw Zwaan op zoek naar inwoners, die verwachten er in de toekomst mee te maken te kunnen krijgen. Iedere inwoner kan tenslotte een familielid krijgen dat huishoudelijke zorg nodig heeft.

Mevrouw van der Zwaan voert het onderzoek uit met behulp van interviews. Inwoners die bereid zijn mee te werken aan het onderzoek kunnen dit laten weten aan Linda van der Zwaan, Professor Lorentzlaan 12, Voorschoten. E-mail: lindazwaan@yahoo.com. Telefoon: 071-4028259. De interviews zijn op basis van anonimiteit en duren ongeveer een uur.


- einde bericht -